18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Испания пречупи Германия и ще се бори за златото в...

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Испания пречупи Германия и ще се бори за златото в Берлин (ВИДЕО)

"Ла Фурия" ще излезе срещу Франция във финала в неделя

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Испания се класира на финал на европейско за първи път от 2015 г. Това се случи, след като момчетата на Серджо Скариоло надвиха Германия с 96:91 във втория полуфинал в Берлин.

И ОЩЕ: „Ла Фурия“ ще се бори за златото на Стария континент за десети път в историята си. До този момент испанците имат общо три титли от такива шампионати, като последната е отпреди седем години.

НАЙ-ДОБРИ: Лоренцо Браун завърши с 29 точки за Испания, които допълни 6 асистенции. Уили Ернангомес добави 16. Хуан Ернангомес се отчете с 13 точки.

Денис Шрьодер бе най-резултатен за Германия с 30 точки и 8 асистенции. Франц Вагнер и Андреас Обст останаха с по 15, като последният грабна и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: След оспорвам мач с множество промени в резултата, испанците направиха решителна серия от 13-0 за по-малко от четири минути през последната четвърт, за да излязат напред с 83:77. Андреас Обст отбеляза зад дъгата, но Хуан Ернангомес върна жестта, а отборът му запази същия интензитет в защита, за да не позволи на съперника да се доближи в края.

И ОЩЕ: Българско присъствие имаше на секретарската маса. Елеонора Рангелова бе делегат на срещата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 септември (неделя) от 21.30 ч. Испания ще излезе срещу Франция в дуела за златото на европейското. По-рано през деня от 19.30 ч. Германия ще спори с Полша за бронзовите отличия.

СТАТИСТИКА ОТ ГЕРМАНИЯ – ИСПАНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани