Васил Евтимов: Отборът, който прояви по-голямо желание, бяхме ние

Тази година сме сглобили най-силния отбор на Черноморец, убеден е наставникът

230

„Искам да поздравя моите момчета. Когато ограничиш един отбор като Рилски спортист до 65 точки, значи ти си си свършил прекрасно работата в защита. Не знам да има много отбори в България, които да направят това. В първата част не бяхме готови да играем и да отговорим на тяхната агресивна защита. Във втората мачът се обърна и момчетата започнаха да си вярват. В момента нашият отбор е на 65% от възможностите си. Мачът го спечелихме със сърце и със защита. В нападение още ни чака доста работа, бъркаме системите. Шон Смит играе на позиция 3, въпреки че не е готов за нея, но заради контузиите аз нямам друг избор. Играхме със само седем човека в тази среща. И двата отбора имахме по двама контузени, но отборът, който прояви по-голямо желание, бяхме ние“, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над Рилски спортист със 74:65 в последния мач от 2 кръг в НБЛ.

Говорил съм с Николай Георгиев. Има доста мачове през сезона, ще играе, в този така съм преценил и така сме направили. Искам да бъде търпелив, сезонът е дълъг и да не се отчайва, да продължава да тренира“, добави наставникът на бургазлии.

Изобщо не съм доволен от тренировките, които проведохме след мача с Берое. Шон Смит последните два дни не е тренирал, този път игра болен, а е MVP на мач с кашляне, температура и хрема. Милен Захариев е с контузия, която още не му е отшумяла и също не тренира. В продължение на 4-5 дни аз тренирах с две деца и един дядо, защото Михаил Капитанов е дядото на отбора. Почти на 50 години е, но ми помага. Нямаме качествени тренировки и първата част е плод на работата, която не свършихме по време на седмицата. Когато се върне Ладериън Грифин, Шон започне да тренира след два дни, Милен се оправи, качеството на тренировките ще се вдигне и те ще станат по-пълноценни, а аз ще изисквам повече от тях. Грифин ще играе срещу Спартак. Ще му направим последен тест да видим дали му е зараснало разтежението в крака„, разясни бившият център.

„Казах и на моите играчи, че ние в момента сме в предсезонна подготовка. След две седмици ще излезем от нея. Знам, че играем мачове и сезонът е започнал, но в момента ние сме в нея и играчите не са готови физически. За мен беше много учудващо, че някои от тях можеха да играят тези минути, които играха. Поздравявам ги, защото това е истинско мъжкарство. Тази година сме сглобили най-силния отбор на Черноморец, откакто аз съм тук. Искам с всеки изминал мач да го показваме. Това е причината да искаме да подпишем с играчи, които могат да играят на всяка една позиция”, каза още Васил Евтимов.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКMax Sport
Предишна статияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА НА BBALL.BG: Николай Стоянов
Следваща статияМладен Манойлович: Пропуснахме доста отворени стрелби
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."