12.6 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияСпартак се справи с македонци и е на финал на турнира в...

Спартак се справи с македонци и е на финал на турнира в Плевен

Утре отборът на Тодоров ще играе срещу ТФТ

Спартак Плевен се класира на финала на турнира, чийто домакин е. В своята зала „Балканстрой“ отборът на Тодор Тодоров се наложи над македонския Пелистер с 87:74 във втория полуфинал.

Симеон Илиев не бе по екип за Спартак днес, заради разтежение. От неговите колеги най-добър бе Николай Стоянов се разписа със 17 точки и 6 борби. Мартин Маринов вкара 15. Цветомир Чернокожев отбеляза 13 точки. Ивко Ивков финишира с 12.

Рейл Овенс бе най-резултатен за Пелистер с 19 точки.

Двата състава си размениха по няколко силни момента през първата част, като Спартак все пак поведе с 22:20. След това македонците се държаха близо до съперника, заради силната игра на Рейл Овенс. Мартин Маринов и Николай Стоянов обаче увеличиха преднината на домакините за 44:37 след 20 минути.

След паузата Спартак не спря дотук и стигна до 11 точки в своя полза след успешни акции на Барет Бенсън, Цветомир Чернокожев и Николай Стоянов за 55:44. Последните двама показаха и точния си мерник от дистанция, за да фиксират 71:54 в полза на своя тим в края на третия период. В последната част домакините не изпуснаха инициативата.

Утре (17 септември) от 18.30 ч. Спартак ще играе срещу ТФТ във финала на турнира в Плевен. Същият ден от 16.30 ч. Пелистер ще излезе срещу Левски в мача за третото място.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани