13 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияДимитър Ангелов: Това искам да гледам

Димитър Ангелов: Това искам да гледам

Няколко тактически грешки в последните две минути ни костваха победата, коментира наставникът на Левски

„Факт е, че изгубихме 21 точки преднина по най-глупавия начин. Определена вина имам и аз, опитах се да направя смяна в ротацията, която не излезе сполучлива, но това са рисковете. Младите играчи понякога бъркат и трябва да си носят бремето„, коментира треньорът на Левски Димитър Ангелов след загубата от Рилси спортист със 76:78 в среща от НБЛ.

„Инерцията дойде в края на третата част, когато дадохме на гостите психологическо предимство. Те бяха в нокаут, не знаеха къде се намират 25 минути. Пълен контрол от наша страна, но няколко грешни решения на Момчил Кадиев им даде шанс с бързи атаки и четири поредни тройки. Стрелбите от далечна дистанция бяха ва банк, ако не бяха влезли, разликата щеше да е 30 точки за нас, но това го има в спорта. В края се борихме, но вече няколко тактически грешки в последните две минути ни костваха победата. Ако съдиите си пуснат видеото, при всяко едно влизане на Джон Флорвиъс под коша има задържане. Те го дърпат, понеже не могат да го спрат и си позволяват неразрешени неща. Заради това са съдиите, които трябва да свирят. И той като всеки нормален човек, когато е малтретиран, си изпуска нервите и те му свирят фаул. Това е моето обяснение. Моето уважение към Алекс Симеонов, но всяко негово влизане е фаул и държеше Флорвиъс през кръста в целия мач„, добави бившият национал.

Ние имаме играчи, които могат да подават и да играят пик енд рол. Това ни е силата, просто в края може би се изморихме. Асен Великов не е на 20 години, Момчил Кадиев не се включи добре, Лъчезар Димитров е контузен. Нямаме голяма ротация и в един момент Рилски игра супер агресивно, за което ги поздравявам“, допълни Димитър Ангелов.

Говорили сме много, че първенството е супер изравнено, така че всеки може да победи всеки. В последните ни два мача не играхме така, както трябва, но този път похвалих момчетата и съм доволен от играта ни. Това искам да гледам. Да, загубихме, но в другата среща ще спечелим. В спорта не може всеки път да побеждаваш, момчетата се бориха и младите се стараха. Това исках от тях“, каза още наставникът на столичани, които са пети в класирането с баланс от 4-4.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани