9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияРилски спортист обърна Левски в София

Рилски спортист обърна Левски в София

Самоковци заличиха пасив от 21 точки за четвъртата си победа в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист постигна четвърти успех в НБЛ този сезон. В столичната зала „Триадица“ отборът на Любомир Киров се пребори с Левски със 78:76 като гост в първия мач от 8 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Самоковци имат в актива си и 4 поражения, с което се нареждат на четвърто място във временното класиране. За селекцията на Димитър Ангелов това бе трета поредна загуба, с което се намира на пета позиция с баланс от 4-4.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Янев отбеляза 16 точки за Рилски спортист. Майкълин Скот добави 14 и 7 асистенции. Мирослав Васов се отчете с 12 точки.

Джон Флорвиъс бе най-добър за Левски с 19 точки и 7 борби. Асен Великов финишира с 16 и 8 асистенции. Алън Арнет остана на крачка от трипъл-дабъл – 12 точки, 9 борби и 9 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Столичани си осигуриха двуцифрена преднина още през първото полувреме и чрез Джон Флорвиъс, Алън Арнет, Асен Великов и Златин Георгиев фиксираха 49:35 в своя полза на голямата почивка. След паузата преднината на домаките стигна 21 точки след тройка на Момчил Кадиев, но Рилски реагира и чрез Александър Янев, Майкълин Скот и Мирослав Васов намали за 54:60. В последните 10 минути Чавдар Костов, Крис Минков, Майкълин Скот и Джоузеф Лоусън дадоха лидерството на Рилецо за 68:67. Джон Флорвиъс и Марио Боянов не сбъркаха за 74:72 в полза на Левски. Рилецо обаче си върна водачеството за 78:74. Два успешни наказателни удара на Джон Флорвиъс дадоха надежди на Левски, но до края никой повече не се разписа и победата отиде в актива на самоковци.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 ноември от 19.00 ч. Рилски спортист ще приеме Черно море Тича, докато същия ден Левски ще гостува на Спартак в Плевен. Вторият мач ще бъде предаван пряко в ефира на Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани