13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияОт НБЛ наказаха Димитър Ангелов за един мач

От НБЛ наказаха Димитър Ангелов за един мач

Дисципът към лигата с глоби за близо 2500 лв.

Дисциплинарно-административният съвет на НБЛ наказа за един мач треньора на Левски Димитър Ангелов. Освен това, от лигата са наложили глоби за близо 2500 лв. на играчи, треньори и клубове след последното си заседание.

Ето и всички наказания, наложени от ДАС:

„На заседание, проведено на 02.01.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на   Любомир Амиорков – дежурен представител на БФБаскетбол на мача в НБЛ между Левски и Спартак Плевен, проведена на 26.12.2022 г. в  София. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП ,Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на БК „Спартак Плевен“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща среща № 64 между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 26.12.2022 г.

– На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 19:00 минута е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Спартак Плевен“. Размера на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на БК „Левски“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща среща № 64 между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 26.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 12:00 минута е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Левски“. Размера на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

– Налага на БК „Левски“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща среща № 64 между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 26.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 19:00 минута е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Левски“. Размера на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

– Налага на Златин Георгиев, състезател с №42 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №64 между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 26.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 27:00 мин. на състезателя с № 42 от отбора на БК „Левски“ – Златин Георгиев е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

– Налага на Асен Великов, състезател с № 13 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 64 между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 26.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.4 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 29:00 мин. на състезателя с № 13 от отбора на БК „Левски“ – Асен Великов е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

– Налага на БК „Левски“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща среща №64 между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 26.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.5 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 30:00 минута е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Левски“ с реален извършител помощник-треньора Димитър Ангелов. Размера на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

– Налага на Димитър Ангелов, помощник-треньор на отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 150 (сто и петдесет) лева и с лишаване от длъжностни права за една среща, на основание чл.35, т.2 от ДАП на НБЛ, за персонално дисквалифициращо нарушение, отсъдено в среща №64 между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 26.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.6 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в 30:00 мин. на помощник-треньора на отбора на БК „Левски“ – Димитър Ангелов е отсъдено персонално дисквалифициращо нарушение. Предвидените наказания в чл.35, т.2, от ДАП на НБЛ се прилагат кумулативно, поради което при нарушаване на разпоредбата се налагат както глоба, така и принудителна мярка, строго определени в ДАП.“

На същото заседание бе разгледан докладът на Чавдар Зехиров за мача Рилски спортист – Левски. ДАС реши:

– Налага на старши-треньора на БК “Левски” – Божидар Гьорев,  глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №56 между отборите на БК „Рилски спортист“ и БК „Левски“, проведена на 22.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “Левски” – Божидар Гьорев е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.“

Въз основа на доклада на Владимир Атанасов за срещата Балкан  – Рилски спортист ДАС:

– Налага на Калвин Годфри – състезател с №20 от отбора на БК „Балкан“ – глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №65 между отборите на БК „Балкан“ и БК „Рилски спортист“, проведена на 28.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 20 от отбора на  БК „Балкан“ – Калвин Годфри  е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Христо Захариев – състезател с №32 от отбора на БК „Балкан“ – глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №65 между отборите на БК „Балкан“ и БК „Рилски спортист“, проведена на 28.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №32 от отбора на БК „Балкан“ – Христо Захариев  е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“ 

ДАС се запозна и с доклада на г-жа София Масларова – дежурен представител на БФБ от среща №62 между отборите на Академик Пловдив и Черноморец Бургас, и реши:

– Налага на Васил Бачев, състезател с №10 от отбора на БК „Академик Пловдив“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №62 между отборите на  БК “Академик Пловдив” и БК “Черноморец Бургас”,  проведена на 28.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с №10 от отбора на БК „Академик Пловдив“ – Васил Бачев е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

Въз основа на доклада на Масларова на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши също:

– Налага на старши-треньора на БК „Черноморец Бургас“ – Васил Евтимов – глоба в размер на 200 (двеста) лева, на основание чл. 35, т. 3 от ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща №62 между отборите на БК „Академик Пловдив“ и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 28.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на  старши-треньора на БК „Черноморец Бургас“ – Васил Евтимов  е oтсъдено техническо нарушение за бурна реакция и навлизане на терена. Нарушението е второ за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на старши-треньора на БК „Черноморец Бургас“ – Васил Евтимов – глоба в размер на 300 (триста) лева, на основание чл. 35, т. 3 от ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща №62 между отборите на БК „Академик Пловдив“ и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 28.12.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на  старши-треньора на БК „Черноморец Бургас“ – Васил Евтимов е oтсъдено второ техническо нарушение за бурна реакция и навлизане на терена. Нарушението е второ за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на старши-треньора на БК „Черноморец Бургас“ – Васил Евтимов – глоба в размер на 500 (петстотин) лева, на основание чл. 35, т. 14 от ДАП на НБЛ за нарушаване на установения ред за провеждане на баскетболна среща, в среща № 62 между отборите на БК „Академик Пловдив“ и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 28.12.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.3 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, доклада на старши-съдията Калоян Костов, както и рапорта за инциденти от г-жа София Масларова, след последователно отсъдени две технически нарушения на старши-треньора на БК „Черноморец Бургас“ – Васил Евтимов, същия е изхвърлил едно от рекламните пана, намиращо се пред пейката на отбора по посока на игрището, както и един от столовете, поставени в зоната на отборната му скамейка. ДАС счита, че действията на длъжностното лице са в разред с установения ред за провеждане на баскетболна среща, поради което налага глоба в размер на 500 (петстотин) лева, вземайки предвид естеството и  характера на извършеното нарушение, спрямо предвидения максимален размер в ДАП на НБЛ от 2000 (две хиляди) лева за извършване на такова нарушение.“

След като се запозна с доклад от Красимир Стойнов за мача Ямбол – Черно море Тича, ДАС:

– Налага на Иван Лилов, състезател с №6 от отбора на БК „Ямбол”, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №60 между отборите на БК „Ямбол“ и БК „Черно море Тича“,  проведена на 23.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с №6 от отбора на БК „Ямбол“ – Иван Лилов – е отсъдено техническо нарушение за невъздържана реакция спрямо съдия по време на игра. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани