14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАДжоел Ембийд стана MVP на сезона в НБА (видео)

Джоел Ембийд стана MVP на сезона в НБА (видео)

Центърът с първо подобно отличие в кариерата си

Наградата за MVP на 2022/2023 в НБА ще отиде в колекцията на баскетболиста на Филаделфия Джоел Ембийд. Това обявиха американските медии.

Това е първо подобно отличие в кариерата на участника в 6 издания на Мача на звездите отвъд океана. За да достигне до него, Джоел Ембийд се справи с конкуренцията на Янис Адетoкунбо (Милуоки) и Никола Йокич (Денвър).

29-годишният баскетболист стана петият играч на Филаделфия, заслужил наградата. Преди него това правят още легенди като Уилт Чембърлейн, Джулиъс Ървинг, Моузес Малоун и Алън Айверсън.

Центърът на Сиксърс е най-добър реализатор в лигата през последните два сезона. През този той записва средно по 33.1 точки, 10.2 борби и 4.2 асистенции в общо 66 мача на своя Филаделфия в най-силното първенство в света.

Джоел Ембийд изведе Сиксърс до третото място в Източната конференция в края на редовния сезон с баланс от 54-28. В момента Сиксърс играят на полуфинал срещу Бостън, като водят в серията с 1-0.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани