18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАВезенков и Сакраменто изхвърлиха Голдън Стейт от турнира в НБА (видео)

Везенков и Сакраменто изхвърлиха Голдън Стейт от турнира в НБА (видео)

Българинът с ключови отигравания в последната четвърт и общо 8 точки срещу Уориърс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто в НБА. В своята „Голдън 1 сентър“ българинът и отборът му надвиха Голдън Стейт със 124:123, с което спечелиха група C на турнита за Купата в най-силното първенство в света. Кингс са с баланс от 4-0 в този поток, докато Уориърс бяха елиминирани, завършвайки трети с 2 успеха и 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Сакраменто, като регистрира 8 точки плюс 4 борби, 1 асистенция и 2 чадъра за 15 минути на терена. При стрелбата си от игра Спортист №1 на България за 2022 г. бе 3/9, включително 2/6 от тройката.

От неговите колеги ДиАрън Фокс отбеляза 29 точки в добавка към 10 борби и 7 асистенции. Кевин Хюртер и Малик Монк добавиха по 21, като първият грабна и 9 борби.

Стеф Къри и Андрю Уигинс бяха най-добри за Голдън Стейт с по 29 точки и 10 борби. Клей Томпсън остана с 20 и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Уориърс изиграха силно първо полувреме, в което дори водеха с 24 точки. Все пак домакините успяха да намалят пасива си до 55:72 до голямата почивка. След паузата „кралете“, водени от ДиАрън Фокс и Малик Монк, сведоха изоставането си до 9 точки за 95:104. В последната четвърт Александър Везенков, Малик Монк и Трей Лайлс изведоха Кингс до обрат за 111:110, но Моузес Муди и Стеф Къри върнаха лидерството на Голдън Стейт за 119:114. Дуото ДиАрън Фокс и Малик Монк нямаше спиране и бе в основата на серия от 10-4, донесла успеха на Сакраменто в края.

И ОЩЕ: Крис Пол не завърши срещата за Голдън Стейт, като заради болки в левия крак. Контузия в третата четвърт получи и Гари Пейтън II. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите в турнира на НБА Александър Везенков и компания ще играят срещу Ню Орлиънс. Срещите от тази фаза ще бъдат на 4 и 5 декември.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] Според всички неписани закони, би трябвало да е почти невъзможно да влезе в ритъм в подобна ситуация, но… oт момента, в който стъпалата му докоснаха паркета отборът му сякаш се промени„, написа във Фейсбук журналистът и писател Иво Иванов, който от години живее в Канзас, след като Сакраменто обърна Голдън Стейт със 124:123. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани