17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАЛейкърс излязоха напред в сeрията срещу Голдън Стейт (видео)

Лейкърс излязоха напред в сeрията срещу Голдън Стейт (видео)

Антъни Дейвис по стъпките на Шакил О'Нийл

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс започнаха с победа в полуфиналите на Западната конференция в НБА. „Езерняците“ се справиха с Голдън Стейт със 117:112 като гости и вече водят с 1-0 победи в серията от втория етап на елиминациите в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Антъни Дейвис реализира 30 точки за Лейкърс, гарнирани с 23 борби и 5 асистенции. Леброн Джеймс добави 22 и 11 борби. По 19 точки вкараха Ди`Анджело Ръсел и Денис Шрьодер.

Стеф Къри бе най-добър за Голдън Стейт с 27 точки и 6 борби. Клей Томпсън се разписа с 25. Джордан Пул остана с 21 точки и 6 асистенции, като и тримата имаха по 6 тройки.

КЛЮЧЪТ: В средата на последната четвърт Лейкърс имаха аванс от 14 точки, но Клей Томпсън, Стеф Къри и Джордан Пул върнаха домакините в играта след 112:112 1.38 мин. преди края. „Езерняците“ не се дадоха и чрез Ди`Анджело Ръсел, Леброн Джеймс и Денис Шрьодер стигнаха до крайното 117:112 в своя полза.

И ОЩЕ: Антъни Дейвис стана първият играч на Лейкърс след Шакил О’Нийл през 2004 г., преминал границата от 30 точки и 20 борби в двубой от плейофите в НБА.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи от седем срещи. Вторият мач между Голдън Стейт и Лейкърс ще бъде на 5 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани