10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАДжамал Мъри с рецитал срещу Лейкърс, Денвър стигна до 2-0 във финалите...

Джамал Мъри с рецитал срещу Лейкърс, Денвър стигна до 2-0 във финалите на Запад (видео)

Нъгетс със силен финален щурм

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър спечели за втори пореден път във финалите на Западната конференция в НБА. На свой терен Нъгетс отказаха Лос Анджелис Лейкърс със 108:103 и вече водят с 2-0 победи в серията от третия етап на плейофите в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Джамал Мъри този път бе над всички за Денвър с 37 точки, 10 борби и 5 асистенции, като бе и 6/14 от тройката. Никола Йокич оформи още един трипъл-дабъл – 23, 17 борби и 12 асистенции. Майкъл Портър Джуниър се отчете с 16 точки и 7 борби.

Леброн Джеймс и Остин Рийвс приключиха с по 22 точки за Лейкърс, като първият допълни сметката си и с 9 борби и 10 асистенции. Руи Хачимура се включи от пейката от 21. Антъни Дейвис остана с 18 точки и 14 борби.

КЛЮЧЪТ: Джамал Мъри даде искрата на Нъгетс с 23 точки в последната четвърт. Гардът пропусна 12 от 17-те си изстрела в първите три части, но намери своя ритъм в четвъртата, в която бе 6/7 в стрелбата, включително 4 тройки. Той бе в основата на серията за своя тим от 15-1, с която Денвър излезе напред с 96:84 и до края не изпусна водачеството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести за два мача в Ел Ей. Първият от тях ще бъде на 21 май.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Баскетболистът на Денвър в НБА Джамал Мъри споделя мнението на своя треньор Майк Малоун, който смята, че на тима не се обръща достатъчно внимание в серията срещу Лос Анджелис Лейкърс. Гардът говори за това след втория мач между двата отбора, спечелен от Нъгетс със 10… […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани