11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияНационалките до 20 г. в група с Исландия, Украйна и Австрия на...

Националките до 20 г. в група с Исландия, Украйна и Австрия на Евробаскет в София (видео)

Девойките и кадетките също разбраха своите съперници

Националните отбори на България при подрастващите научиха съперниците си на престоящите европейски първенства през лятото. Жребият бе изтеглен по-рано днес на специална церемония във Фрайзинг (Германия).

Момичетата до 16 г. с треньор Лъчезар Коцев попаднаха в група D, заедно с Чехия, Нидерландия, Австрия и Люксембург, а шампионатът в Дивизия B ще е в периода 15-24 август в Коня (Турция).

Националният отбор за девойки с треньор Маргарита Маринкова ще играе в Плоещ (Румъния), от 2 до 11 август, като бе изтеглен в група А заедно с Гърция, Ирландия, Северна Македония и Норвегия.

Както вече стана ясно, за поредна година ФИБА повери на България организацията на шампионат на Стария континент при подрастващите – този път при жените U20 в Дивизия B. В груповата фаза отборът на Преслав Пешев ще има за съперници Исландия, Украйна и Австрия, а първенството в София е планирано за периода 6-14 юли.

Вижте пълен запис на жребия:

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани