7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияДанило Тасич измъчи Балкан, Левски Лукойл би в Ботевград

Данило Тасич измъчи Балкан, Левски Лукойл би в Ботевград

Столичани взеха дербито преди паузата в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл приключи втория етап в НБЛ с победа. В “Арена Ботевград” селекцията на Тити Папазов надви Балкан с 81:76 като гост в дербито на 16 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Данило Тасич измъчи съперника и остави на сметката на Левски Лукойл 27 точки и 9 борби. Чавдар Костов добави 16 и 8 борби. Тайрън Брейзълтън приключи с 14 точки и 6 асистенции. При дебюта си Кийт Бенсън наниза 9 плюс 8 борби.

Сияни Чеймбърс и Давонтей Джордан отбелязаха по 18 точки за Балкан. Тауан Ейджи вкара 14. Божидар Аврамов остана с 13 точки и 5 асистенции.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: След като двата състава на няколко пъти си смениха водачеството през първите 10 минути, Божидар Аврамов изведе Балкан напред с 19:17. Гостите отговориха с кош на Тайрън Брейзълтън за 19:19. През втория период ботевградчани дръпнаха с 6 точки, но Левски Лукойл обърна до 39:37, воден от Данило Тасич.

След паузата “сините” направиха серия от 6-0, дело на Христо Захариев и Чавдар Костов, за да увеличат аванса си до 45:37. След като изоставаха с 9 точки, “зелените” се доближиха до 55:58 чрез Сияни Чеймбърс и Тауан Ейджи. Райън Райт пък напусна игра, след като изчерпа лимита си от пет фаула след получено техническо. През последната четвърт Левски Лукойл за първи път дръпна с двуцифрен точков актив чрез Кийт Бенсън и Данило Тасич за 72:62, но първият седна на пейката заради фаулове, подобно на Дарко Балабан от Балкан. Тауан Ейджи намали до 74:77, но няколко успешни наказателни удара на Чавдар Костов и Данило Тасич стигнаха на столичани за победата.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Тимът от столицата е с баланс от 13-3 и е първи към момента, докато ботевградчани са трети с 10 успеха и 5 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Това бе последният мач на Левски Лукойл във втората фаза. За ботевградчани предстои гостуване на Академик Пловдив на 10 февруари.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани