9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Спечелихме стратегически мач и това дава спокойствие

Тити Папазов: Спечелихме стратегически мач и това дава спокойствие

Липсата на атракция и на агресия е вследствие от липсата на публика, смята наставникът на Левски Лукойл

Смятам, че стана един немного красив мач за гледане. Имаше повече битка. От гледна точка на важността на двубоя и чисто психологичски, ние вече имаме три победи повече от Балкан, което дава самочувствие пред тях преди третото завъртане. Оставаме в битката за първото място, като имаме само една загуба в повече от Рилски, който в понеделник гостува в Стара Загора. От тази гледна точка мачът имаше своето напрежение. Започвам да смятам, че липсата на атракция и на агресия е вследствие от липсата на публика. Някак си този навик, който има в играчите да получават сили емоционално от феновете, се отразява на тяхното представяне”, коментира пред Max Sport Тити Папазов след победата на неговия Левски Лукойл над Балкан с 81:76 като гост.

Мисля, че заслужено победихме и то срещу много добър отбор, на фона на представянето на Балкан миналата седмица в Европа. Мисля, че през почти цялото второ полувреме имахме добър контрол, макар че имаше няколко кризисни ситуации, които няма как да ги няма, когато Балкан е отсреща. Липсата на Йордан Минчев и Асен Великов няма как да не се усеща. Мога да кажа, че съм доволен от дебюта на Кийт Бенсън”, добави наставникът на столичани, които спечелиха за 13-ти път в НБЛ през 2020/2021.

Когато загубим мач, всички треньори имаме един и същи проблем, но като изгледаме записа, виждаме нещата по друг начин. Аз смятам, че Йовица Арсич е много сериозен треньор и човек и няма как да оспори нашия заслужен успех. Не се отказаха, бориха се, ние имахме аванс от 10 точки разлика в един момент, но те се върнаха на 3 точки, благодарение на своя дух. Имаха отворена стрелба на Божо, което стана след наша грешка. Фаулът на Митко Димитров е за затвор, когато взe топката от Чавдар, но да не тръгваме в тази посока. Знам, че Йовица Арсич не го е казал по този начин. Спечелихме стратегически мач и само по себе си това дава спокойствие”, каза още Тити Папазов.

Вярвам, че след 20 дни ще бъдем много по-добре, когато и Йордан Минчев се завърне. Ние се стремим към по-агресивна игра, с много контраатаки. Късата ротация пречи на това. Но контузиите са част от нашата професия и ги приемаме. Дали ще има още нови играчи при нас, ще зависи от състоянието на Асен Великов. Ако той не успее да се възстанови до края на месеца, може би ще трябва да прибегнем до тази стъпка. 27-ми февруари е трансферният период, ще чакаме до последния момент. Много хора се чудеха защо при тези контузии рискувахме. Аз вярвам прекалено много на тези играчи. Аз не съжалявам и ако се върна, може би отново така ще постъпя. Пазарът не предлага и нищо интересно. Ще изчакаме мнението на лекарите, за да видим дали ще вземем още един плеймейкър”, завърши наставникът на “сините”.

Данило Тасич измъчи Балкан, Левски Лукойл би в Ботевград

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани