8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориБългария загуби шансове за място на европейското

България загуби шансове за място на европейското

Дори и победа над Гърция няма да бъде достатъчна на националките за класиране

България няма да играе на следващото европейско първенство за жени в Испания и Франция през лятото. Оказва се, че дори и победа над Гърция с по-голяма разлика по-късно тази вечер няма да бъде от помощ на националките.

Според ФИБА, заради това, че в някои групи има по три отбори, при определянето на петте най-добри втори под внимание няма да се вземат резултатите срещу четвъртите в групите, ако има такива. В случая на България, това са двубоите срещу исландките.

Това означава, че представителният ни тим при жените може да завърши втори в своята група А с победа от осем или повече точки над гъркините днес. Дори и в тази ситуация, в сравнение с другите втори тимове обаче нашите ще имат по-лоши показатели.

В момента България е с баланс от 2-3 и заема трето място в класирането. Последният мач от квалификациите в Любляна за селекцията ни е днес от 21.00 ч., а вие можете да го проследите в ефира на БНТ 3.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани