14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоНационални отбориГеорги Глушков за националите: Показаха, че са големи мъже

Георги Глушков за националите: Показаха, че са големи мъже

Имаме нашите шансове, трябва да ги използваме до края, заяви президентът на БФБ

Много добра оценка за представянето на българския национален отбор по баскетбол срещу световния шампион Германия даде президентът на федерацията ни Георги Глушков. Според него, ако тимът продължава да работи по същия начин и в бъдеще, има всички шансове да се класира за европейското първенство през 2025 г.

Мотивацията за един треньор и състезатели, когато играят със световния шампион, е най-голяма и тя е в основата на развитието на успехите на играчите. Играха перфектно срещу силен отбор. От спортно-техническа гледна точка, мачът беше подготвен по най-добрия начин и най-вече като характер, показаха, че са големи мъже„, коментира Глушков.

В момента всички отбори от нашата група имат по една победа и една загуба. България е на третата позиция заради точкова разлика. Успехът срещу Германия дойде само три дни след загубата на тима ни като гост на Швеция.

Треньорът трябва да усети тънкия момент след загуба как да им говори и как да ги вдигне след такава загуба, която никак не е лека. След дълго пътуване и връщане, летене със самолети и т.н., успяха да направят това, което си мечтаехме„, коментира президентът на БФБаскетбол.

Следващият квалификационен прозорец е през ноември, когато тимът ни в рамките на няколко дни първо ще гостува на Черна гора, после ще посрещне същия съперник.

Имаме нашите шансове. Трябва да ги използваме до края. Имаме и домакинство на Швеция. Смятам, че борбата ще бъде до край„, каза Глушков.

ПрезGoogle
ИзточникБНТ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани