17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбори"ЛЪВСКО": България постави на колене световния шампион в Ботевград (видео)

„ЛЪВСКО“: България постави на колене световния шампион в Ботевград (видео)

Първа победа за "лъвовете" в квалификациите за Евробаскет 2025

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България записа първа победа в евроквалификациите. На свой терен в „Арена Ботевград“ отборът на Росен Барчовски повали световния шампион Германия с 67:62 в мач от група D на пресявките. Нашите са с баланс от 1-1, колкото има и Бундестима.

НАЙ-ДОБРИ: Коди Милър-Макинтайър финишира с 23 точки и 5 борби за България. Христо Захариев добави 15. Георги Боянов се разписа с 11 точки и 5 борби. 

Оскар да Силва оформи дабъл-дабъл за Германия – 15 точки и 12 борби. Дейвид Крамер и Йонас Матишек останаха с по 11.

РАЗВИТИЕТО: Немският тим първи взе аванс за 19:4 чрез Йонас Матишек, Оскар да Силва, Макс Ди Лео и Кристиян Сенгфелдер. Сушата за България прекъснаха Константин Костадинов и Павлин Иванов за 7:19 в края ня първата част.

През втория период националите направиха серия от 13-0, дело на Димитър Димитров, Христо Захариев и Коди Милър-Макинтайър за 20:19 в своя полза. Германия отговори чрез Оскар да Силва и Малте Делоу, и отново излезе напред за 27:24. Тройка на Коди Милър-Макинтайър и успешен наказателен удар на Георги Боянов върнаха лидерството на нашите за 28:27 на голямата почивка.

След паузата надлъгването продължи преди 7 безответни точки да дадат преднина на световните шампиони за 45:38. Успешен наказателен удар на Христо Захариев постави на таблото 39:45 в края на третата четвърт.

В последните 10 минути 10 поредни точки на Коди Милър-Макинтайър, Константин Костадинов и Георги Боянов върнаха „лъвовете“ в играта за 49:45. Германците обаче отново взеха превес след 54:52. Коди Милър-Макинтайър, Георги Боянов и Христо Захариев дадоха нов шанс на представителния ни тим за 59:54. Дейвид Крамер не сбърка за 56:59 1 минута преди края. Коди Милър-Макинтайър не му отстъпи за 61:56, но от другата страна отново Крамер бе точен. Милър-Макинтайър бе точен веднъж от фаул линията за 62:58 за България. Дейвид Крамер сведе пасива на Бундестима до 59:62, но три поредни точки на Георги Боянов и кош на Коди Милър-Макинтайър сложиха точка на спора за 67:62.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващите мачове на България от евроквалификациите ще бъдат през ноември – срещу Черна гора на два пъти.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ГЕРМАНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

12 КОМЕНТАРИ

  1. […] Милър-Макинтайър се представи отлично при успеха на България над световния шампион Германия с 67:6… в среща от група D на квалификациите за Евробаскет 2025. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани