11.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаВезенков над всички, Олимпиакос с рекорди в Евролигата (видео)

Везенков над всички, Олимпиакос с рекорди в Евролигата (видео)

Крилото с 19 точки при разгрома на своя тим над Виртус Болоня

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос изиграха един от най-впечатляващите си мачове в Евролигата. Пред своята публика в Двореца на мира и дружбата българинът и отборът му разгромиха Виртус Болоня след 117:71 в среща от 12 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 8-4 и се изкачи до трето място в класирането, докато италианците имат 4 успеха и 8 поражения и са 16-ти.

И ОЩЕ: „Червено-белите“ обновиха клубните си рекорди в турнира на богатите по точки и асистенции (33).

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков, който преди двубоя бе награден с приза за MVP на месец ноември в Евролигата, поведе колоната на реализаторите за Олимпиакос с 19 точки, 2 борби и 1 асистенция за 16 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си крилото бе 3/4 при стрелбата си от средно разстояние, 4/5 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Алек Питърс и Мустафа Фал вкараха по 15 точки, като вторият грабна и 5 борби. Шакил МакКисик се отчете с 13. Янулис Ларенцакис приключи с 11 точки.

Джордан Мики бе най-резултатен за Виртус Болоня с 12 точки. Исмаел Бако остана с 10.

КЛЮЧЪТ: Олимпиакос наложи своето темпо още от самото начало, като след 10 минути игра поведе с 31:15. В тази част Александър Везенков реализира 10 от своите точки, а Томас Уолкъп направи 6 от 8-те си асистенции, за да дадат тон на своя тим. Виртус просто не намери начин да направи нищо срещу ударното нападение на гръцкия гранд и на почивката изоставаше с 35:61. Ситуацията не се промени и през второто полувреме, с което гръцкият шампион достигна до трета победа в последните си пет мача в Евролигата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 декември Александър Везенков и Олимпиакос ще излязат срещу Фенербахче, докато ден по-късно Виртус Болоня ще приеме АЛБА Берлин. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ВИРТУС БОЛОНЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани