10.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияЦСКА обърна Академик (видео)

ЦСКА обърна Академик (видео)

2 поред за "червените" в НБЛ

КАКВО ПРЕДСТОИ: ЦСКА записа втора поредна победа в НБЛ. В своята зала, в местността Къро, в столицата отборът на Росен Барчовски обърна Академик след 82:75 в първия мач от 11 кръг в родния шампионат. „Червените“ имат в актива си и 5 загуби, което им отрежда пето място в класирането. Пловдивчани са с баланс от 1-9 и са последни.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов даде тон на ЦСКА с 23 точки, 6 борби и 10 асистенции. Джордан Калахан добави 19 и 5 борби. Мартин Сотиров вкара 13 плюс 5 борби. Райли Оуенс се включи от пейката с 10.

Васил Бачев бе най-добър за Академик Пловдив с 18 точки и 5 асистенции. Омар Крайем се разписа с 16 и 8 асистенции. С по 12 точки останаха Йоанис Кикрилис и Кръстан Кръстанов, като последният грабна и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме двата отбора си размениха по една четвърт, като след 20 минути домакините имаха аванс от 1 точка чрез Зейн Ноулс и Мартин Сотиров за 35:34. След паузата нещата се промениха и Академик направи обрат, като воден от Тайлър Криймър, Омар Крайем, Кръстан Кръстанов и Васил Бачев стигна до аванс от 13 точки. Дуото Алекс Симеонов и Зейн Ноулс все пак сведе пасива на ЦСКА до 54:60 след 30 минути игра. През последната четвърт Джордан Калахан напомни за себе си и върна преднината на „червените“ за 68:65, докато неговите колеги Алекс Симеонов и Мартин Сотиров подпечатаха успеха на тима си с крайното 82:75.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 декември ЦСКА ще гостува на Спартак в Плевен, докато същия ден Академик ще се изправи срещу Берое у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – АКАДЕМИК

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани