6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаКатегоричен Балкан на 1/4-финал във ФИБА Къп (видео)

Категоричен Балкан на 1/4-финал във ФИБА Къп (видео)

За първи път ботевградският тим ще се бори за място във Финалната четворка

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан постигна най-големия успех в клубната си история на европейска сцена. Селекцията на Йовица Арсич се класира за 1/4-финалите в турнира ФИБА Къп, след като отстрани швейцарския Фрибург в първия мач от плейофите от „балонa“ в Ботевград след 90:74.

И ОЩЕ: Ботевградчани достигнаха втория етап на надпреварата през 2018/2019, но тогава отстъпиха на израелския Апоел Холон в два мача, като само два коша не им достигнаха да го прескочат. Това обаче се случи сега.

НАЙ-ДОБРИ: Божидар Аврамов и Дарко Балабан отбелязаха по 21 точки за Балкан, като първият направи и 5 асистенции. Сияни Чеймбърс се разписа с 19 и 9 асистенции.

Кристиян Крайна бе най-резултатен за Фрибург с 14 точки. Борис Мбала остана с 11.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Силното начало на „зелените“! Балкан стартира много съсредоточено и със серия от 10-0 взе двуцифрен аванс, който до края на първата част увеличи до 15 точки чрез Станимир Маринов, Божидар Аврамов, Крис Минков и Сияни Чеймбърс. През втория период Фрибург навакса част от пасива и намали до 39:44.

След паузата ботевградчани държаха лидерството, макар че швейцарците се доближи на 4 точки през последната четвърт. Балкан прекърши съперника с 4 поредни успешни наказателни удара на Божидар Аврамов, кош на Дарко Балабан и тройка на Тауан Ейджи. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите във ФИБА Къп на 25 март Балкан ще излезе срещу победителя от двойката Рилски спортист/Парма. Двата тима ще играят по-късно тази вечер от 21.00 ч., а срещата ще бъде предавана в ефира на БНТ 3.

СТАТИСТИКА ОТ ФРИБУРГ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

  1. […] Балкан си проправи път до 1/4-финалите във ФИБА Къп за първи път в историята си, след като отказа швейцарския Фрибург с 90:74 на 1/8-финалите. Ботевградчани успяха да прескочат втория етап в турнира при второто си достигане до него. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани