10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Мачът бе в борбите и в защитата

Васил Евтимов: Мачът бе в борбите и в защитата

Не искам да играем на излишни рискове, заяви треньорът на Черноморец

Мачът бе в борбите и в защитата. Много малко отбори, да не кажа никой, не удържа Рилски спортист до 73 точки в тяхната зала. На Купата вкараха 69 точки, а седмица по-рано – 72. Не искам да се надвкарваме с Рилски, особено в тази зала. Искам всеки двубой, стъпка по стъпка, да печелим със защита„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха в Самоков със 79:73 в мач №1 от полуфиналите в НБЛ.

„Можехме да бием спокойно в тази среща с поне 15 точки, ако моите високи играчи бяха в Самоков. Те са на ски горе, не знам къде са. Сега ще проведа сериозен разговор с Макол Моайен и Брайс Нзи, защото изпуснаха едно 6-7 точки под коша, които те трябва да вкарат. Те са професионалисти, аз изисквам от тях тези кошове да бъдат вкарани, но и без тях успяхме да се справим в този мач. Повеждаме 1-0, след два дни ще излезем отново с нагласата да пазим и да се борим“, добави наставникът на бургазлии.

„Имаме 14 грешки, аз искам да загубим топката 13, което е добре като гост. Всичко над 16-17 пъти вече започва да става притеснително. Те имат 9 грешки, а ние – 14, от което мога да кажа, че съм доволен. При 3-4 паса им казах, че трябва да са сигурни, че топката ще мине. Не искам да играем на излишни рискове. Не е моментът да се рискува излишно. Предпочитам по-простия пас, който ще стигне“, каза още бившият център.

„Реших малко и аз да поднеса някоя изненада. Опитах нещо ново с това, че Джордан Тъкър влезе от пейката. Така ставаме с 34 точки от пейката, което за нас е нечувано. Той изигра наистина добър мач, но това е само един двубой. Серията е дълга, от него ще очаквам да бъде отново готов в понеделник„, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани