15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец се пребори с Рилски за 1-0 на полуфиналите в НБЛ (видео)

Черноморец се пребори с Рилски за 1-0 на полуфиналите в НБЛ (видео)

Джордан Тъкър даде тон на бургазлии с 22 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец постигна трета поредна победа в плейофите на НБЛ. Селекцията на Васил Евтимов се справи с Рилски спортист със 79:73 като гост за 1-0 в 1/2-финалната плейофна серия в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Джордан Тъкър отбеляза 22 точки за Черноморец, допълнени от 6 борби. Георги Боянов добави 17 и 6 борби. Мунис Туту оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 12 асистенции. Брайс Нзи грабна 12 борби.

Йордан Минчев бе най-резултатен за Рилски спортист с 19 точки, 8 борби и 5 асистенции. С по 13 точки останаха Чавдар Костов и Димаджио Уигинс, като последният допълни сметката си и с 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Първата четвърт бе спечелена от самоковци, които поведоха с 21:14, водени от Йордан Минчев, Димаджио Уигинс, Чавдар Костов и Александър Янев. Бургазлии започнаха втория период със серия от 15-3, дело на Николай Титков, Джордан Тъкър и Брайс Нзи, за да обърнат за 29:24. Рилецо отговори чрез Йордан Минчев, Крис Минков и Еван Бати, за да стигне до равенство за 29:29. Черноморец обаче си върна лидерството за 42:31 след успешни акции на Джордан Тъкър, Николай Георгиев, Мунис Туту и Георги Боянов.

След паузата носителят на Суперкупата на България сведе пасива си до 6 точки с помощта на Йордан Минчев, Димаджио Уигинс и Чавдар Костов. Георги Боянов, Мунис Туту и Джордан Тъкър отново дадоха на Черноморец двуцифрен аванс. Чавдар Костов бе точен на два пъти от фаул линията за 50:58, но 4 поредни точки, дело на Брайс Нзи и Симеон Лепичев, оформиха 62:50 в полза на тима от Бургас в края на третата четвърт. В последните 10 минути Черноморец остана без Макол Моайен, изчерпал лимита си от пет фаула, но дори и това не му попречи. Деян Карамфилов все пак даде надежди на Рилски след тройка за 71:75, но „акулите“ не се дадоха и стигнаха до успеха, оформяйки крайното 79:73 чрез Георги Боянов и Мунис Туту.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три победи от пет двубоя. Мач №2 между Рилски спортист и Черноморец ще бъде на 15 май (понеделник) от 19.00 ч. отново в „Арена Самоков“.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Ние започнахме много добре мача – 21:14 за нас. Второто полувреме е 42:37 за нас. Втората четвърт страшно голяма амплитуда, те ни вкарват 28 точки, а ние – само 10. Там имахме проблеми в нападение. Въпреки че след това се върнахме, в този мач не успяхме да лимитираме Джордан Тъкър. Очевидно за нашето ниво той е доста класен състезател. Вкара доста трудни стрелби и отигравания, мисля, че оттам дойде разлика, която в моментите, в които правихме добри защити, той вкарваше през ръка. Мунис Туту с обичайните 12 асистенции с 14 точки, което ги разигра и заслужено, на фона на втората част, победиха. Ние имахме също нашите шансове, но за да спечелим втория мач трябва да играем по-добре и в двете фази. Далеч сме от нашето нападение – 73 точки е малко, за да спечелим„, бе мнението на наставника на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след загубата от Черноморец в мач №1 от полуфиналите в …. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани