12.6 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАБостън срази Маями за 3-2 на Изток (видео)

Бостън срази Маями за 3-2 на Изток (видео)

Селтикс са на крачка от златото на Изток

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън достигна до втори пореден успех във финалите на Източната конференция в НБА. „Келтите“ се наложиха над Маями с 93:80 като гости и вече водят с 3-2 в битката за трофея.

НАЙ-ДОБРИ: Джейлън Браун се отчете с 25 точки за Бостън, от които 5 тройки. Джейсън Тейтъм добави 22, 12 борби и 9 асистенции. Ал Хорфърд се разписа с 16 точки, 7 борби и 5 асистенции.

Бам Адебайо бе много полезен за Маями и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 10 борби. Гейб Винсент се отчете с 15. Джими Бътлър остана с 13 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Селтикс решиха всичко за 6 мин. и половина през третия период, в който направиха серия от 24-2, за да дръпнат с 83:60 и до финалната сирена не изпуснаха водачеството. „Келтите“ спечелиха тази част с 32:16, като се възползваха от ниския процент успеваемост в стрелбата от игра на своя съперник – 31.9%.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Бостън и Маями ще бъде на 28 май.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани