14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияБалкан се справи с Черноморец у дома

Балкан се справи с Черноморец у дома

Победа №10 за "зелените" в НБЛ този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели за втори пореден път в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Кнежевич победи Черноморец с 85:77 в среща от 18 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: „Зелените“ имат в актива си 10 успеха и 8 поражения, с което се намират на четвърто място в класирането. Бургазлии са първи с баланс от 15-3.

НАЙ-ДОБРИ: Йордан Минчев бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Балкан – 18 точки и 10 борби. Майки Диксън добави 17. Георги Герганов вкара 16. Димитър Димитров добави 15 и 5 борби. Мартин Сотиров се разписа с 10 точки.

Травис Макконико бе най-резултатен за Черноморец с 29 точки, 9 борби и 8 асистенции. Шон Смит остави срещу името си 18 точки и 6 борби. Алекс Уандие остана с 16 точки.

КЛЮЧЪТ: Двата отбора си разделиха по един период в първите 20 минути, като след края им Балкан все пак имаше преднина за 43:36. След паузата Йордан Минчев, Димитър Димитров, Георги Герганов, Илиян Пищиков и Мартин Сотиров дадоха на шампионите двуцифрен аванс за 62:45. Все пак Травис Макконико и Шон Смит бяха точни за 52:62 в края на третия период. В последните 10 минути гостите не се отказаха и сведоха пасива си до 5 точки с помощта на Алекс Уандие, Шон Смит и Ладериан Грифин. „Зелените“ обаче не се огънаха и чрез Йордан Минчев, Димитър Димитров, Мартин Сотиров и Георги Герганов стигнаха до успеха с 85:77.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 януари Балкан ще бъде гост на Ямбол, докато ден по-късно Черноморец ще спори с ЦСКА.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани