13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБерое вкара 100 точки в коша на Черноморец (видео)

Берое вкара 100 точки в коша на Черноморец (видео)

Старозагорци с победа №9 в шампионата при мъжете

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое се върна към успехите в НБЛ, стопирайки серия от две поредни поражения. В своята зала „Общинска“ отборът на Бойко Миленков надигра Черноморец със 100:83 в отложен двубой от 15 кръг в мъжкия ни елит. Старозагорци са с баланс от 9-8 и са пети, докато бургазлии са трети с 11 победи и 5 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Антон Кук отбеляза 25 точки за Берое. Мартин Сотиров добави 18, от които 5 тройки. При дебюта си в НБЛ Джордан Бърнс се разписа с 16 точки и 6 асистенции. Обина Олека се завърна в игра с 14 и 9 борби.

Евгени Хаджирусев се отчете с 19 точки и 6 асистенции. Георги Боянов достигна до дабъл-дабъл – 15 и 10 борби. С по 13 точки и 7 борби останаха Уендъл Люис и Влатко Гранич.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата отбора си смениха водачеството на няколко пъти в първата част от срещата, но Берое все пак взе предимство чрез Мартин Сотиров, Обина Олека и Седариан Рейнс за 23:19. През втория период бургазлии изравниха за 26:26 чрез Уендъл Люис и Евгени Хаджирусев, но домакините не се забавиха и си осигуриха двуцифрен аванс чрез Дамян Минков, Мартин Сотиров и Михаил Комбаков, фиксирайки 46:33.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След почивката Черноморец сведе пасива си до 5 точки чрез Константин Коев, Георги Боянов и Влатко Гранич за 49:54. Това обаче само даде импулс на Берое, който на бърза ръка се изстреля напред с 26 точки чрез Антон Кук и Александър Янев, с което постави на таблото 81:58. През последната четвърт и Джордан Бърнс показа качествата си, а „зелено-белите“ стигнаха до преднина от 29 точки, което се оказа достатъчно за крайното 100:83.

И ОЩЕ: Днес за Черноморец не играха Антъни Дженуари и Тихомир Желев. Заради контузия Васил Евтимов не може да разчита на Ивайло Тонев. Все още извън състава е и Кортни Белджър. В групата не бе и новото попълнение Андрей Иванов.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 март Берое ще излезе срещу Ямбол, а на 28 февруари Черноморец ще има среща с ямболии. 

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЧЕРНОМОРЕЦ 

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани