15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЯмбол спечели срещу Левски (видео)

Ямбол спечели срещу Левски (видео)

Серия от 11-0 в края даде победата на тима на Тони Дечев

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол прекъсна серията си от две поредни загуби в НБЛ. В своята зала „Диана“ тимът на Тони Дечев се наложи над Левски с 81:73 в двубой от 18 кръг в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: Ямболии са с баланс от 7-10 и са девети в класирането, като имат и мач по-малко. Столичани са с 5 успеха и 13 поражения на 10-то място.

НАЙ-ДОБРИ: Питър Кис бе най-добър за Ямбол с 23 точки и 6 борби. Иван Лилов се завърна с 21 и 7 асистенции. Николай Михайлов се отчете с 15 точки и 5 борби. Кевин Хънт остави срещу името си 12, 5 борби и 5 асистенции.

Златин Георгиев бе най-резултатен за Левски с 18 точки и 8 борби. Зейн Ноулс завърши с 16, 15 борби и 5 асистенции. Момчил Кадиев се включи от пейката с 12 точки. С по 11 останаха Лъчезар Димитров и Марио Боянов, като първият направи и 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Двата тима си размениха по една част през първото полувреме, което завърши при 41:39 в полза на домакините. След паузата ямболии дори увеличиха аванса си до 11 точки след успешни акции на Иван Лилов, Питър Кис и Кевин Хънт. Гостите обаче не се предадоха и сведоха пасива си до 4 точки чрез Лъчезар Димитров и Момчил Кадиев. Николай Михайлов вкара за 61:54 в края на третия период. В последната четвърт Левски стоеше близо до съперника и дори стигна до обрат за 73:70, воден от Златин Георгиев и Зейн Ноулс. Серия от 11-0, дошла от Николай Михайлов, Кевин Хънт и Питър Кис, донесе победата на Ямбол с крайното 81:73.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 януари Ямбол ще бъде домакин на шампиона Балкан, докато същия ден Левски ще има визита на Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани