7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияАкадемик Пловдив надделя в здрава битка в Плевен

Академик Пловдив надделя в здрава битка в Плевен

Йере Вучица поведе пловдивчани в продължението

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив спечели за седми път в НБЛ през този сезон. Селекцията на Йордан Янков надви Спартак с 93:92 след продължение като гост в мач от 16 кръг в мъжкия ни елит.

И ОЩЕ: Пловдивчани имат в актива си и 8 загуби, като заемат пето място в класирането, докато отборът на Александър Дяковски е с баланс от 3-11 и е осми.

Йере Вучица бе най-добър за Академик Пловдив и оформи дабъл-дабъл – 25 точки и 14 борби. Николай Титков се отчете със 17. Джехи Карсън реализира 16 точки. Тони Гуджино остана с 11 и 5 борби. В групата не бе Николай Николов, който е с контузия в глезена.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Маринов отбеляза 25 точки за Спартак Плевен. Цветослав Острев добави 22 и 7 асистенции. Димитър Маринчешки се разписа със 15 точки и 7 борби. Радослав Кочев приключи с 13 и 6 борби. В игра не се появи Мартин Маринов, който има травма в адуктора.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава си размениха по една част, като първата бе за Спартак след 19:14, излязъл напред чрез Димитър Маринчешки и Ивко Ивков. През втория период пловдивчани бяха по-агресивни и чрез Джехи Карсън, Йере Вучица и Васил Бачев обърнаха за 35:33. Преди отборите да се приберат в съблекалните на голямата почивка Обрад Томич от Академик си изпроси техническо нарушение, след като си изкара яда на един от столовете в залата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата надлъгването продължи преди Николай Титков, Тони Гуджино и Йере Вучица да дадат ново лидерство на Академик за 55:51 след 30 минути. През последната четвърт гостите стартираха със серия от 8-0, за да дръпнат с 61:51. 7 минути преди края пловдивчани останаха без Робърт Георгиев, който усука коляно при защита. Домакините обаче не се предаваха и изравниха за 68:68 чрез Николай Маринов и Цветослав Острев. Джехи Карсън бе точен за 74:70 1.26 минути преди края на редовното време. Николай Маринов бе безпощаден зад дъгата за 73:74, но след няколко грешки Йере Вуцица вкара веднъж от фаул линията за 75:73. Николай Маринов не трепна за 75:75, което прати мача в продължение.

КЪМ РАЗВРЪЗКАТА: В допълнителните 5 минути Йере Вучица даде тон на Академик за серия от 9-3, с което тимът му поведе с 84:78. Радослав Кочев върна Спартак в срещата за 85:86. Отново Вучица, както Джехи Карсън и Николай Титков сложиха точка на спора с 93:92. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 февруари Спартак Плевен ще играе с Черноморец, а на 10 февруари Академик Пловдив ще приеме Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани