11.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияШумен би Левски в София (видео)

Шумен би Левски в София (видео)

Дисквалификация на Златин Георгиев за "сините", Карим Мане от гостите също не доигра мача

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен спечели за втори път в последните си три мача в НБЛ. Селекцията на Янко Янков надви Левски със 79:68 при визитата си в столичната зала „Триадица“, в среща от 25 кръг в родния елит. „Жълто-зелените“ са с баланс от 9-16 и са осми в класирането на Втората шестица, докато „сините“ имат 8 успеха и 17 поражения на деветото място.

И ОЩЕ: Двубоят приключи още във втората част за Златин Георгиев, който бе изгонен заради удар с топката по играча на Шумен Карим Мане, след което му скочи и на бой. Последният също не доигра мача, след като за същата ситуация бе наказан с неспортменски фаул, а в началото на третия период получи и техническо нарушение.

НАЙ-ДОБРИ: Уилфрийд Ликей финишира с 22 точки за победителите, гарнирани с 10 борби. Джъстин Кохайда също стигна до стигна до дабъл-дабъл – 18 и 15 борби. Дейвид Ролинс приключи с 12 точки и 5 борби. С по 11 се разписаха Карим Мане и Баръш Мустафа, като първият добави към сметката си още 7 борби и 5 асистенции.

Лъчезар Димитров и Димитър Маринчешки бяха най-добри за Левски с по 17 точки, като вторият овладя и 12 борби. Капитанът Асен Великов остана с 10 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Гостите стигнаха до преднина от 10 точки на голямата почивка, фиксирайки 47:37 в своя полза. След паузата Левски не се отказа и сведе пасива си до 2 точки на няколко пъти, благодарение на Лъчезар Димитров, Димитър Маринчешки, Асен Великов и Момчил Кадиев. Шумен все пак удържеше лидерството за 59:57 в края на третия период. В последните 10 минути Красимир Петров даде преднина на домакините за 60:59. Селекцията на Янко Янков отвърна чрез Джъстин Кохайда, Уилфрийд Ликей, Баръш Мустафа и Дейвид Ролинс за 74:64 в своя полза, което се оказа достатъчно.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Пауза в шампионата заради турнира за Купата на България. Надпреварата ще се проведе в Арена Бургас от 15 до 17 март.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани