12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияМартин Маринов: Тройките са сериозен аспект в баскетбола

Мартин Маринов: Тройките са сериозен аспект в баскетбола

Когато има много такива е равно на хубав баскетбол, допълва капитанът на Спартак

Първо, искам да поздравя отбора на Рилски спортист, който наистина изигра доста добри минути. Мисля, че ние показахме характер. Този, който е нужен на Спартак Плевен за предстоящите плейофи и то в мач, който горе-долу е без значение. Показахме доста добра игра, особено в третата част, в която играхме наистина добре в защита. Ако играем така в дефанзивен план в плейофите, ще имаме успех. Все пак, Рилски спортист е най-добре селектираният отбор в България. Знаете, че тръгне ли им нападението, трудно могат да бъдат спрени. Все пак, мисля че стана добър двубой за зрителите”, каза баскетболистът на Спартак Мартин Маринов след загубата от Рилски с 84:88 в мач от НБЛ.  

“Знаете, че когато в един мач има много тройки, е интересно и за публиката. Играчите добиват настроение и като цяло съм на мнение, че тройките са сериозен аспект в баскетбола, а когато има много такива е равно на хубав баскетбол”, допълни капитанът на плевенчани, който отбеляза 21 точки в Самоков.  

В плейофите домакинското предимство има голямо значение. Ние изпуснахме питомното, но с добрата трета врътка, която направихме, добихме увереност и си вдигнахме малко самочувствието, защото ние сме добри играчи – опитни. Доказахме, че можем да играем все още баскетбол и мисля, че ще станат едни хубави плейофи. Равностойни сме с Черноморец. Те имат малко предимство, но така беше и миналата година, така че се надяваме на същия развой. Поздравяваме и Чавдар Костов за рождения му ден, който беше вчера, а още не е почерпил, така че очаквам да почерпи“, завърши Мартин Маринов.  

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани