10.5 C
София
петък, май 10, 2024
НачалоНационални отбориШесто място за националките до 14 г. на "Словения Бол"

Шесто място за националките до 14 г. на „Словения Бол“

Тимът ни надви Украйна след продължение

Националният отбор на България за момичета до 14 години завърши с победа участието си на силния турнир „Словения Бол“. В последния си мач от надпреварата, който бе и директен сблъсък за шестата позиция, тимът ни надви Украйна със 78:71.

Баскетболистките на Лилия Георгиева и Теодора Петрова изоставаха почти през целия мач, за кратко и с двуцифрена разлика. Момичетата обаче показаха характер, бориха се до последно и с много отборна игра и агресивна защита измъкнаха успеха след продължение.

Украйна започна по-добре мача и след 10 минути игра се откъсна с 25:15. Последваха много оспорвани следващи две части, в които българките на няколко пъти се доближаваха само на 3-4 точки, но преди заключителния период изоставаха с 48:55.

Те обаче не се отказаха и три минути преди края стигнаха до пълен обрат. Съперникът бързо си върна водачеството, но страхотна тройка на Катрина Бозова 14 секунди преди края прати мача в продължение при 69:69. В добавените минути тимът ни допусна едва 2 точки в своя кош и спечели мача.

Катрина Бозова бе най-резултатна за успеха с 18 точки, Габриела Коцева вкара 12, Деяна Станиславова е с 11, а по 10 добавиха Александра Атанасова и Фатме Кичукова.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани