13.9 C
София
понеделник, май 20, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Трябва да сме спокойни по време на мачовете в Плевен

Любо Минчев: Трябва да сме спокойни по време на мачовете в Плевен

Днес може би грешахме по-малко и имахме по-добро изпълнение, най-вече в лицето на Джулиън Люис и Родни Първис на пик енд рол, обясни треньорът на Спартак

Днес може би грешахме по-малко и имахме по-добро изпълнение, най-вече в лицето на Джулиън Люис и Родни Първис на пик енд рол. Решенията, които вземаха при стрелбите си и подаване, бяха доста по-добри от онова, което беше в първия мач, особено през втората и третата част. Дисциплината в защита бе добра, но имаше и грешки, на които преди 10 години щях да реагирам доста по-бурно. Не знам, може би остарявам“, заяви треньорът на Спартак Плевен Любо Минчев след победата над Рилски спортист със 77:71 във втория двубой от серията между двата тима от полуфиналите в НБЛ. 

„Гледах статистиката до полувремето, домакините имаха само 2 борби в нападение, което беше доста добре. Бих казал, че стояхме добре в този елемент, изключение прави последната минута и половина, когато външните играчи не си свършиха работата. Ако говорим за борбата в защита и непозволяването на повторни атаки, смятам, че се справихме. Ако бяхме допуснали повече тройки от повторни нападения, щеше да бъде друго„, добави наставникът на плевенчани, които изравниха за 1-1. 

Пак казвам, Първис и Люис взеха добри решения. Когато домакините играха със смяна, двамата атакуваха високите им играчи и им издействаха лични нарушения, а и подаваха на Брайънт Томас, който впоследствие беше фаулиран. Аз не съм давал такива указания“, обясни той. 

„Трябва да сме спокойни по време на мачовете в Плевен и да не си мислим, че серията е решена. И двете срещи, които сме изиграли с Рилски в нашата зала, бяха трудни. Не очаквам нищо по-различно, може би само в първия двубой от плейофите бе с по-голяма разлика. Знам, че е доста трудно на някой играчи. Талиб Занна няма отборни тренировки от 10 април, страдаше от проблеми в коляното и 10 дни не беше тренирал. Тази сутрин за първи път тренира отборно, така че е нормално да това да не е най-добрият му мач“, каза още Любо Минчев. 

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ/Max Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани