12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Хубавото на нашия отбор е, че всеки си изпълнява ролята

Людмил Хаджисотиров: Хубавото на нашия отбор е, че всеки си изпълнява ролята

За нас беше важна тази победа, заяви треньорът на Рилски спортист

Реално отборите нямат домакинско предимство, след като няма публика и няма атмосфера. Може би да играеш като гост не води със себе си напрежение. Това показват всички тимове досега, не само нашия. За нас беше важна тази победа. Труден двубой, изнервен. Очаквахме да е такъв, защото Берое има потенциал да бие всеки тим. Показаха го срещу Балкан, когато водеха с над 20 точки в тази зала преди месец”, заяви пред Max Sport треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след победата над Берое с 92:78.

Тяхната ротация също е от девет човека, но при нас, когато на някой не му върви, влиза друг. Това е хубавото на нашия отбор, че всеки си изпълнява ролята по добър начин. На Джими Гавин, който е много добър стрелец, дадохме малко повече пространство при някои стрелби. Разбира се, аз съм максималист като треньор, но и знам, че не всичко може да се получава перфектно всеки път. С общи усилия обаче успяхме да ротираме другите играчи, което беше важно. Имаше ситуации в третата част, в която ние рано влязохме в бонус и не съм доволен от критерия за отсъжданията. Ситуации, в които ние затваряме играчи, нападателят търси контакт и аз им казвам да не правят фаулове, отсъждат се нарушения. Това няма как да стане”, добави наставникът на самоковци, които спечелиха за 14-ти път в НБЛ.

В един отбор никога нищо не е перфектно, но смятам, че нещата са наистина добре и отношенията между играчите са добри. От първия ден повтаряме на състезателите, че ролята им в отбора е много важна. Момчетата осъзнават това. В мачовете във ФИБА много често Деян Карамфилов играеше с Нико Карвачо, а Брендън Браун с Трей Портър или с Павлин Иванов. Отстрани може и да изглежда лесно, но зад това стоят много работа и усилия. Ще се готвим за третото завъртане, което ще е най-трудно като мачове. Надявам се всички да са здрави”, завърши Людмил Хаджисотиров.

Рилски спортист запазва перфектен баланс като гост в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани