20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориНационалите не намериха отговор на Турция в олимпийската предквалификация

Националите не намериха отговор на Турция в олимпийската предквалификация

Втора поредна загуба за "лъвовете" в Истанбул

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор претърпя второ поредно поражение на олимпийската предквалификация. В зала „Синан Ердем“, в Истанбул селекцията на Росен Барчовски не успя да се противопостави на Турция след 66:104 в мач от група C на турнира. Нашите са с баланс от 0-2 и шансовете им за класиране напред се изчерпаха.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов бе най-добър за България с 20 точки, включително 6 тройки. Иван Алипиев добави 18 и 6 борби.

Фуркан Коркмаз реализира 14 точки за Турция. Алперен Шенгюн се отчете с 13. С по 11 точки приключиха Шехмус Хазер, Сертач Шанлъ (5 борби) и Йомер Юрцевен (11 борби). 

И ОЩЕ: В игра за България днес не се появиха Брандън Йънг, Васил Бачев и Лъчезар Димитров, които са с травми.

Срещата започна с минута мълчание в памет на една от легендите на българския баскетбол Атанас Голомеев, който си отиде от този свят преди ден след тежко боледуване на 76 години.

РАЗВИТИЕТО: Домакинът на турнира наложи темпото си през първото полувреме и чрез Кенан Сипахи, Фуркан Коркмаз, Йомер Юрцевен и Сертач Шанлъ стигна до категоричното 52:22 на голямата почивка. След паузата въпреки усилията на Алекс Симеонов и Иван Алипиев, Турция държеше нещата под контрол и фиксира 81:48 след 30 минути. До финалната сирена селекцията на Ергин Атаман контролираше събитията на терена и спечели с убедителното 104:66.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 август (вторник) от 17.00 ч. националният ни отбор ще излезе срещу Исландия в последния си мач от олимпийската предквалификация.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ТУРЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани