12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаТри български отбора в Топ 100 на Европа

Три български отбора в Топ 100 на Европа

Рилски спортист, Левски и Балкан представят страната ни в класацията на сайта Eurobasket

Три родни отбора намират места сред най-добрите в Европа. Това показва обновената преди ден класация на сайта Eurobasket, подреждаща клубните тимове на Стария континент. Сред тях са Рилски спортист, Левски и Балкан.

Рилски спортист заема 70-та позиция с общо 97 точки и баланс от 13-4 във всички турнири. Самоковци са без поражение в НБЛ през този сезон и са еднолични лидери с 11 поредни победи, а във ФИБА Къп имат 2 успеха и 4 поражения в първия етап. Зад себе си носителят на Купата и Суперкупата на България оставя състави като Андора, Калев, Реджо Емилия, Лаврио и Нимбурк.

Левски е поставен на 88-мо място с общо 90 точки и актив от 9-6 във всички надпревари, в които участва. Столичани са с баланс от 7-4 в родния елит, както и с 2-3 в Delasport Балканска лига (б.а. – като последното им поражение не е отразено). Шампионът на страната изпреварва тимове като Лайден, Лимож и Нижни Новгород.

Балкан е 98-ми в класацията с общо 88 точки, дошли от 12 успеха и 5 поражения от всички турнири. Ботевградчани имат баланс от 9-3 в мъжкото ни първенство и са с 3 победи и 2 загуби в своята група в Delasport Балканска лига. Отборът на Небойша Видич се нарежда преди отбори като Игокеа и Цедевита Олимпия.

Лидер е Реал Мадрид с баланс от 28-4 и общо 183 точки. След това са Барселона, Армани Милано, Олимпиакос на Александър Везенков и ЦСКА Москва.

Цялата класация можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани