13.9 C
София
понеделник, май 20, 2024
НачалоБългарияСпартак счупи каръка в Самоков и отговори на предизвикателството на Рилецо (видео)

Спартак счупи каръка в Самоков и отговори на предизвикателството на Рилецо (видео)

Плевенчани изравниха за 1-1 победи в 1/2-финалната плейофна серия в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак Плевен открадна домакинското предимство на Рилски спортист в 1/2-финалната плейофна серия в НБЛ. Отборът на Любо Минчев отказа съперника със 77:71 като гост, за да изравни за 1-1 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Джулиън Люис и Родни Първис се отчетоха с по 17 точки за Спартак, като първият овладя и 5 борби. Брайънт Томас вкара 14, 12 от които дошли от фаул линията. Талиб Занна се завърна с 11 точки и 6 борби.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Алън Арнет бе най-резултатен за Рилски спортист с 18 точки и 8 борби. Чавдар Костов регистрира 13. Алекс Симеонов остана с 10 точки.

РАЗВИТИЕТО: През първите 10 минути двата тима си размениха по няколко силни периода, като в края им домакините имаха минимален аванс за 22:21. През втората част самоковци дръпнаха с 8 точки след серия от 7-0, дело на Алън Арнет, Джоузеф Лоусън и Деян Карамфилов, за 29:21. Гостите отговориха чрез Родни Първис, Джулиън Люис и Брайънт Томас за 27:29, но самоковци не изпускаха предимството си, водени от Алън Арнет и Джон Флорвиъс, за 37:33 на голямата почивка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

След паузата Спартак се върна преобразен на паркета и чрез Брайънт Томас, Джулиън Люис, Родни Първис и Талиб Занна стигна до 53:47 в своя полза. Алън Арнет държеше Рилецо близо, но плевенчани запазиха лидерството за 60:53. През последната четвърт Джоузеф Лоусън и Алън Арнет сведоха изоставането на домакините до 4 точки, но Спартак отвърна чрез Родни Първис за 71:59. Самоковци се вдигнаха и чрез Чавдар Костов, Джоузеф Лоусън и Алекс Симеонов се доближиха за 71:75. Два успешни наказателни удара на Брайънт Томас оформиха крайното 77:71, прекъсвайки 14-годишна суша за Спартак без победа в Самоков.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести в Плевен за два мача. Първият от тях ще бъде на 12 май (неделя) от 19.00 ч. в зала „Балканстрой“. Срещата ще бъде предавана пряко по Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани