17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича победи Черноморец у дома (видео)

Черно море Тича победи Черноморец у дома (видео)

Първи успех за варненци в Първата шестица

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича се изправи на крака след загубата в Плевен отпреди няколко дни. Пред своите фенове в зала „Христо Борисов“ селекцията на Кирил Болшаков спечели срещу Черноморец с 89:81 в среща от 24 кръг в НБЛ. Мачът бе от програмата на Първата шестица.

И ОЩЕ: Варненци имат баланс от 11-13 на шестата позиция в класирането, докато бургазлии са с 19 победи и 5 загуби, колкото и Рилски спортист на върха.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)


НАЙ-ДОБРИ: Къртис Джоунс се включи от пейката за моряците“ с 19 точки, 5 борби и 5 асистенции. Аверил Угба добави 17 и 9 борби. Мартин Коцев се отчете с 14 точки, 5 борби и 6 асистенции. Иван Спиров регистрира 12 и 5 борби.

Травис МакKонико бе най-резултатен за Черноморец с 21 точки, 5 борби и 5 асистенции. Андрей Иванов бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 17 и 11 борби. Шон Смит остана с 14 точки и 7 борби.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

КЛЮЧЪТ: Двата тима си размениха по една четвърт през първото полувреме, като на голямата почивка гостите все пак имаха крехък аванс за 46:43. През третия период Черно море Тича направи серия от 18-7, дело на Тач Ънру, Костадин Лазаров, Аверил Угба, Мартин Коцев и Иван Спиров, за да обърне до 61:53. Бургазлии все пак намалиха до 3-4 точки с помощта на Шон Смит, Алекс Уандие и Милен Захариев, но домакините държаха лидерството за 73:64. В последните 10 минути „моряците“ поведоха с 12 точки, но Черноморец не се отказа и чрез Травис МакКонико, Андрей Иванов и Евгени Хаджирусев на няколко пъти сведе пасива си до 5-6 точки. Дуото Къртис Джоунс и Аверил Угба не позволи на съперника да си помисли за обрат в края.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 март Черно море Тича ще играе срещу Балкан у дома, докато същия ден Черноморец ще спори с ЦСКА на свой терен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани