Цветомир Чернокожев: Най-важното за нас е да няма спад в играта до края на редовния сезон

В този момент няма оправдания и трябва да се стегнем, сподели баскетболистът на Спартак

455

„Очаквахме Академик да се върне през второто полувреме. Очаквахме по-твърда игра. Допуснахме лек спад в точките, но се радвам, че се организирахме и запазихме разликата. Тренираме добре, представяме се добре в последните мачове. Никой не играе за себе си, надявам се да задържим това нещо”, сподели баскетболистът на Спартак Плевен Цветомир Чернокожев след успеха над Академик с 92:69 в мач от НБЛ.  

Сега играя малко повече, тъй като единият ни център се контузи. На моменти ми се налага да играя на позиция 5. На моменти е малко по-трудно, понеже някои от центровете са по-здрави, но се опитвам да давам каквото мога, защото знам, че трансферният прозорец е приключил и с каквото имаме, трябва да се раздаваме”, каза още 206-сантиметровият играч, който вкара 15 точки срещу пловдивчани.  

Най-много се надявам да сме здрави до края на редовния сезон и смятам, че ако това стане, няма да има причина да не играем след това по начина, по който играем в последните мачове. След победата над Берое в София, ние най-вероятно ще играем с Черноморец в плейофите”, добави Цветомир Чернокожев. 

“От мача с Рилски очаквам да се раздадем и да излезем здрави. До края на редовния сезон най-важното за нас е да няма спад в играта. Ние нямаме пълна седмица, в която да сме били всички заедно, но накрая на сезона е най-трудно. Всеки стиска зъби. Знаем, че в този момент няма оправдания и трябва да се стегнем, за да дадем най-доброто от себе си”, смята той.  

“Със сигурност е по-добре да побеждаваш. Атмосферата е доста по-добра, играеш малко по-освободено, повече отколкото преди в тази трудна серия, която бяхме допуснали. Играе се по-различно. Да, тези четири поредни победи оказват влияние”, завърши Цветомир Чернокожев.  

Предишна статияЙордан Янков: Такъв срив не ми се е случвал, откакто съм треньор
Следваща статияТомислав Минков: Не направихме нищо, за да спрем подема на Спартак след паузата
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."