16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияРилски се нареди до Черноморец на върха в НБЛ (видео)

Рилски се нареди до Черноморец на върха в НБЛ (видео)

Самоковци биха ЦСКА за 13 поред

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист вече дели върха в НБЛ с Черноморец. Това стана факт, след като самоковци се справиха с ЦСКА с 92:84 у дома в среща от 24 кръг в НБЛ. Това бе 13-та поредна победа за отбора на Любомир Киров в родния елит.

И ОЩЕ: Рилецо вече е с баланс от 19-5 на първото място в класирането, където се намира и Черноморец със същия баланс. Столичани имат в актива си 13 успеха и 10 поражения и са пети.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет се разписа със 17 точки и 5 борби за Рилски спортист. Александър Янев добави 16. Чавдар Костов приключи с 14 точки и 8 асистенции. Джоузеф Лоусън вкара 11. Алекс Симеонов се отчете с 10 точки и 6 борби.

Георги Боянов бе най-резултатен за ЦСКА с 21 точки и 5 борби. Венцислав Петков го последва с 20 и 6 асистенции. Александър Радукич бе близо до дабъл-дабъл – 14 точки и 9 борби. Камерън Грегори дебютира  11 и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините стигнаха до двуцифрен аванс след силна трета четвърт, спечелена от тях с 27:18, за 75:62 след силна игра на Алън Арнет, Чавдар Костов, Александър Янев и Джон Флорвиъс. До края Рилски спортист не изпусна контрола над двубоя, като го приключи с повече точки от бързи атаки – 25 срещу 19 за „червените“. Освен това, Рилецо допусна и по-малко технически грешки – 9 срещу 15 за ЦСКА.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 март Рилски спортист ще приеме Спартак Плевен, докато ден по-рано ЦСКА ще има визита на Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЦСКА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани