4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияРилски без проблеми срещу оределия състав на Черноморец

Рилски без проблеми срещу оределия състав на Черноморец

9 поред за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист финишира редовния сезон в НБЛ, записвайки девета поредна победа. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров не срещна трудности с оределия състав на Черноморец след 89:58 в последния мач от 27 кръг. Самоковци са първи с баланс от 25-2, докато бургазлии са четвърти с 16 успеха и 11 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Ей Джей Хес завърши с 16 точки за Рилски спортист. Трей Портър добави 13 и 6 борби. С по 12 точки се отчетоха Деян Карамфилов и Павлин Иванов, като първият направи и 11 асистенции. Барет Бенсън приключи с 10 и 9 борби.

Андрей Иванов бе най-добър за Черноморец и също стигна до двойните показатели – 17 точки и 13 борби. Константин Коев вкара 14 плюс 6 асистенции. Влатко Гранич остана с 13 точки и 7 борби.

И ОЩЕ: За Рилски днес не игра Брендън Браун. От другата страна пък по екипи, заради здравословни проблеми, не бяха Евгени Хаджирусев и Георги Боянов. 

РАЗВИТИЕТО: Домакините бяха категорични още в началото и чрез Алекс Симеонов, Трей Портър и Мирослав Васов дръпнаха с 29:13 в края на първата част. През втория период Рилецо увеличи аванса си до 31 точки след успешни акции на Ей Джей Хес, Павлин Иванов и Барет Бенсън. В следващите минути до почивката Черноморец реагира и воден от Андрей Иванов, Влатко Гранич и Константин Коев намали до 29:49. След паузата Рилецо не изпусна инциативата и стигна до крайното 89:58.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите в НБЛ Рилски спортист ще се изправи срещу Ямбол, докато Черноморец ще излезе срещу Спартак Плевен. В сериите ще се играе до две победи от три срещи. Първите мачове ще бъдат на 2 май.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани