10.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича даде едно рамо на Ямбол за Купата (видео)

Черно море Тича даде едно рамо на Ямбол за Купата (видео)

Варненци надиграха Миньор 2015 у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича постигна 10-ти успех в НБЛ този сезон. На свой терен „моряците“ надиграха Миньор 2015 с 86:69 в среща от 22 кръг. Варненци имат в актива си и 12 поражения, заемайки шесто място в класирането, докато перничани са с баланс от 7-15 и са 11-ти.

И ОЩЕ: Успехът на Черно море Тича помогна на Ямбол да заеме последното осмо място сред тимовете, които ще участват в турнира за Купата на България. По-рано през деня отборът на Тони Дечев победи Шумен с драматичното 80:79 като гост.

НАЙ-ДОБРИ: Тач Ънру наниза 31 точки, от които 6 тройки, за Черно море Тича, допълнени от 6 асистенции. Мартин Коцев се разписа с 23 точки, 9 борби и 6 асистенции. Венелин Христов се включи от пейката с 13 точки.

Лъчезар Тошков бе най-резултатен за Миньор с 12 точки и 8 асистенции. Мартин Тодоров се отчете с 11. Богдан Бринюк остана с 10 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините овладяха подкошието, след като грабнаха общо 50 срещу 33 борби за Миньор 2015. В добавка, варненци демонстрираха по-добра успеваемост в стрелбата от средно разстояние – 54% срещу 40% за перничани.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Пауза за националните отбори и европейските квалификации. Очаква се мачовете в НБЛ да се подновят в началото на март. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – МИНЬОР 2015

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Мисля, че ако в предишните мачове бяхме играли по този начин, щяхме да имаме повече победи. Но ние сме отбор, който се гради и искаме тази година да покажем добър баскетбол. Нямаме нужния опит за такива мачове. Смятам, че до края на сезона ще покажем и други неща и няма да се откажем от борбата за плейофите, и да завършим на първо или второ място във втората шестица„, каза още той след мача във Варна. […]

  2. […] „Доста тежък мач. Поздрави за Миньор, който въобще не е лесен съперник, но стегнахме защитата и нападението, и през второто полувреме успяхме да направим разлика, за да спечелим. През първите две части защитата ни куцаше, имахме доста пропуски, но след почивката Аверил Ъгба се разигра и показа, че е един от най-добрите играчи в лигата“, сподели капитанът на Черно море Тича Мартин Коцев след победата над перничани с 86:69. […]

  3. […] „Да, имам спомени от тази зала. Тук тръгна моята професионална кариера, ако мога така да кажа. Радвам се за това, което правят, първо да ги поздравя тях, играха бориха се. Беше доста завързан мач, но както винаги, по едно време не знам какво стана, изпуснахме контрол над нещата. И видяхте – стана 15 точки разликата. Да, уморихме се накрая и особено загубата от Левски, който беше доста важен мач за нас, и може би желанието изгасна“, обясни баскетболистът на Миньор 2015 Лъчезар Тошков след поражението във Варна с 69:86. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани