10.5 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЯмбол се класира за Купата на България след драматична победа в Шумен...

Ямбол се класира за Купата на България след драматична победа в Шумен (видео)

Отборът на Тони Дечев заличи пасив от 17 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол си осигури последното място в турнира за Купата на България. Момчетата на Тони Дечев обърнаха Шумен след 80:79 като гости в мач от 22 кръг в родния елит. Ямболии са с баланс 8-14 и след успеха на Черно море Тича над Миньор 2015 с 86:69 заеха осмата позиция, докато селекцията на Янко Янков е със 7 успеха и 15 поражения за деветата.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Михайлов (6 борби) и Маркедрик Бел (8 борби) вкараха по 16 точки за Ямбол. Иван Лилов добави 14, 11 борби и 6 асистенции. Кевин Хънт се отчете с 13 точки.

Брайън Камерън бе най-резултатен за Шумен с 23 точки, 7 борби и 8 асистенции. Уилфрид Ликей приключи с 15 и 5 борби. Джъстин Кохайда остана с 13 точки и 7 борби.

РАЗВИТИЕТО: Домакините взеха нещата в свои ръце още през първите 10 минути и поведоха с 27:19 след успешни акции на Веселин Байчев, Джъстин Кохайда и Брайън Камерън. През втория период Ямбол сведе пасива си до 3 точки с помощта на Иван Лилов, Кевин Хънт и Маркедрик Бел, но Шумен не се забави и дръпна с 11 точки, за да фиксира 50:39 на голямата почивка.

След паузата гостите не се отказаха и намалиха до 6 точки чрез Кевин Хънт и Иван Лилов. Шумен обаче реагира и отново се изстреля напред чрез Брайън Камерън, Джъстин Кохайда, Дейвид Ролинс и Уилфрид Ликей за 69:53 в края на третата четвърт. В последните 10 минути Ямбол се възползва от пропуските на съперника и благодарение на Николай Михайлов, Иван Лилов, Павел Маринов, Александър Матушев и Маркедрик Бел стигна до обрат, след като и Кевин Хънт бе точен за 78:76 19 секунди преди края. Отсъден фаул на Павел Маринов прати Дейвид Ролинс на фаул линията, а последният вкара на три пъти за 79:78 в полза на Шумен. Николай Михайлов обаче намери път към коша за 80:79, а грешка на Дейвид Ролинс прати радостта от успеха в лагера на ямболии.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Пауза за националните отбори и европейските квалификации. Очаква се мачовете в НБЛ да се подновят в началото на март. 

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

 

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани