18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаАнадолу Ефес издрапа след продължение в шампионския дуел в Евролигата (видео)

Анадолу Ефес издрапа след продължение в шампионския дуел в Евролигата (видео)

Турският гранд излъга ЦСКА Москва при визитата си в Русия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Без двамата си треньори Димитрис Итудис и Ергин Атаман ЦСКА Москва и Анадолу Ефес предложиха драма, приключила с продължение. Успехът в дуела между последните два шампиона в Евролигата отиде на сметката на турския гранд след 99:97 като гост в среща от 24 кръг. Отборът от Истанбул е с баланс от 11-11 и е осми в класирането, докато руснаците са с 13 победи и 9 загуби, което ги поставя на пето място.

НАЙ-ДОБРИ: Шейн Ларкин бе на висота за Анадолу Ефес и наниза 26 точки, включително 5 тройки, плюс 5 борби и 9 асистенции. Родриг Бобуа добави 22 и 6 борби. Василие Мицич вкара 16 точки в добавка към 6 асистенции.

Даниел Хакет навъртя рекордните в кариерата си 31 точки за ЦСКА Москва, от които 6 тройки. Мариус Григонис се отчете с 20. Уил Клайбърн остана с 19 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Кожата на Ефес в редовното време спаси Василие Мицич, който вкара кош със сирената за 86:86. В продължението ЦСКА Москва на два пъти повеждаше, но гостите отвърнаха чрез Крунослав Симон и Родриг Бобуа за 98:84. Мариус Григонис даде нов шанс на своя отбор с тройка за 97:98. Точка на спора сложи Родриг Бобуа с успешен наказателен удар за 99:97. 

И ОЩЕ: Здравословни проблеми попречиха на Димитрис Итудис и Ергин Атаман да водят тимовете си в този мач. За ЦСКА Москва проблемите се увеличиха с още един, след като Жоел Боломбой получи травма в ръката през третия период.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА МОСКВА – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани