11.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЧерноморец победи ЦСКА в дербито на кръга в НБЛ (видео)

Черноморец победи ЦСКА в дербито на кръга в НБЛ (видео)

Бургазлии с победа №16 в шампионата през сезона

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец спечели дербито на 19 кръг в НБЛ, след като се справи с ЦСКА с 84:79 като гост. Това бе 16-ти успех за бургазлии, които имат в актива си и 3 поражения и остават еднолично начело в класирането. Столичани са с баланс от 12-6 и са четвърти, но и с двубой по-малко.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев се завърна в игра за Черноморец и реализира 24 точки плюс 9 борби и 6 асистенции. Шон Смит добави 17 и 7 борби. Травис Макконико (8 асистенции) и Андрей Иванов (7 борби) се разписаха с по 13 точки.

КЪМ СЪСТАВИТЕ: За Черноморец в игра не се появи Милен Захариев, а Евгени Хаджирусев и Тони Троша не бяха в групата. За ЦСКА Брандън Йънг и Кейлъб Уесън са пред прекратяване на договорите си с клуба, като не бяха по екипи за двубоя.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме двата състава си размениха по една четвърт, като първата бе ЦСКА, който воден от Венцислав Петков, фиксира 24:17 в своя полза. Вторията период пък бургазлии стигнаха до обрат чрез Андрей Иванов, Алекс Уандие и Шон Смит за 40:39. Все пак домакините имаха крехък аванс на голямата почивка за 41:40.

След паузата дуото Христо Захариев и Травис Макконико донесе обрат на Черноморец след 48:47. „Червените“ все пак стояха близо до съперника и чрез Виктор Гергов, Дамян Минков и Венцислав Петков фиксираха 61:62 в края на третия период. В последните 10 минути вицешампионите дръпнаха с 6 точки чрез Травис Макконико, Христо Захариев, Шон Смит и Андрей Иванов за 76:70. ЦСКА не се отказа и сведе пасива си до 1 точка, но Ладериан Грифин, Христо Захариев и Травис Макконико донесоха победа на „акулите“ със 79:74.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 февруари Черноморец ще играе срещу Академик у дома, докато същия ден ЦСКА ще има визита на Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – ЧЕРНОМОРЕЦ

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)


 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

  1. […] Черноморец победи ЦСКА със 79:74 като гост в дербито на 19 кръг в НБЛ. Това бе 16-ти успех за бургазлии в шампионата през 2023/2024, като те имат и 3 поражения на върха в класирането. […]

  2. […] Вече стана ясно, че ЦСКА е пред раздяла с две от основните си фигури. Кейлъб Уесън и Брандън Йънг не взеха участие в последния мач на „червените“ срещу Черноморец, загубен от селекцията на Росен Барчовски със 79:84. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани