Точната ръка на Деймиън Лилард попари Александър Везенков и Сакраменто (видео)

Българинът с 6 минути в игра срещу Милуоки

305

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Сакраменто минаха през драма с продължение при визитата си на Милуоки в НБА. Българинът и отборът му обаче загубиха от Бъкс със 142:143 като гости, като имат баланс от 23-16 в Западната конференция и заемат шесто място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Кингс, като остана на терена 6 минути. В тях Александър Везенков се разписа с 4 точки и 1 борба, като бе 2/2 при стрелбата си от средно разстояние.

От неговите съотборници ДиАрън Фокс реализира 32 точки плюс 5 борби. Малик Монк се отчете с 28, 7 борби и 7 асистенции. Кевин Хюртер приключи с дабъл-дабъл – 26 точки и 10 борби. Домантас Сабонис оформи трипъл-дабъл – 21, 13 борби и 15 асистенции.

Деймиън Лилард бе най-добър за Милуоки с 29 точки и 8 асистенции. Янис Адетокунбо регистрира 27, 10 борби и 10 асистенции. Малик Бийзли остана с 23 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Домакините имаха аванс от 12 точки в началото на четвъртия период, но чрез Кевин Хюртер, Домантас Сабонис, Малик Монк и ДиАрън Фокс Сакраменто стигна до продължение, фиксирайки равенство в редовното време – 128:128.

В допълнителните 5 минути гостите излязоха напред с 6 точки след кош на ДиАрън Фокс за 134:128. Милуоки отвърна чрез Деймиън Лилард и Брук Лопес, за да намали до 140:141 11 секунди преди края. ДиАрън Фокс вкара веднъж от фаул линията за 142:140, но решителна тройка на Деймиън Лилард прати радостта от успеха в лагера на Бъкс.

И ОЩЕ: Треньорът на Кингс Майк Браун нахлу на терена 9.27 мин. преди края на четвъртия период и започна да крещи на един от реферите, след което бе изгонен. Специалистът трябваше да бъде удържан от своите играчи, а Малик Монк се опита да го успокои, докато го извеждаше от терена. След двубоя Майк Браун се появи на пресконференцията с лаптоп, с помощта на който обясни защо не е доволен от отсъждания на съдиите.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 януари от 4.00 ч. българско време Сакраменто на Александър Везенков ще играе срещу Финикс.

СТАТИСТИКА ОТ МИЛУОКИ – САКРАМЕНТО

Предишна статияРезултати от миналата нощ в НБА (видео)
Следваща статияМиньор 2015+ триумфира над Академик Ветерани и Приятели след драма в зала Триадица
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."