13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАСтеф Къри избухна с рекорд от 16 тройки, Леброн Джеймс вкара победния...

Стеф Къри избухна с рекорд от 16 тройки, Леброн Джеймс вкара победния кош в Мача на звездите в НБА (видео)

163 точки донесоха успеха на отбора на Краля

В нощта, която НБА почете своите 75 най-велики играчи, двама от тях Леброн Джеймс и Стеф Къри показаха колко достойни са да носят подобна чест. Те изведоха Отбор Леброн до победата над тима на Дюрант в 71-вото издание на Мача на звездите в НБА след 163:160. Демонстративното събитие тази година събра най-добрите играчи от лигата в Кливланд.

Стеф Къри накара публиката, която го освиркваше преди двубоя, да стане на крака, след като отново демонстрира класата си на отличен стрелец, нанизвайки впечатляващите 16 тройки, което е рекорд за Мача на звездите в НБА. Лидерът на Голдън Стейт подобри най-доброто постижение от предишния Мача на звездите – 9 отбелязани тройки. Освен това, той постави още един рекорд с 8-те си точни стрелби зад дъгата за едно полувреме.

Както казах и на терена на останалите, това бе един страхотен край. Преследвах още 2-3 точки. Мисля, че Леброн Джеймс и ДеМар ДеРоузън имаха някои страхотни изстрели. Това беше наистина нещо невероятно. Играх добре. Не мога да си представя нещата по друг начин“, каза Стеф Къри.

В крайна сметка Стеф Къри финишира с 50 точки за Отбор Леброн и остана на крачка от рекорда на Антъни Дейвис от 52, вкарани през 2017 г. За да достигне до тази цифра, 3-кратният шампион в НБА имаше нужда от общо 30 опита в стрелбата от игра, като 17 от тях се оказаха в целта. Освен това, Стеф Къри допълни сметката си с 5 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра.

Янис Адетокунбо добави към сметката на Отбор Леброн 30 точки, 12 борби и 6 асистенции. Леброн Джеймс, който обра овациите на феновете по време на представянето, приключи с 24, 6 борби и 8 асистенции, както се превърна и в автор на победния кош за своя тим, дошъл през Зак Лавин.

Не бих могъл да мечтая за подобен момент. Но това се случи и е реалност. Аз съм на около 35 минути от мястото, където съм израснал. От малък съм мечтал най-добрите да играят в Кливланд, докато ги гледах като дете те ме вдъхновяваха. Има толкова много хора, които ме гледаха как раста и сега съм тук, с моите момчетa и правим това. Наистина е нереално„, сподели Леброн Джеймс.

Джоел Ембийд бе най-добър за Отбор Дюрант с 36 точки и 10 борби. Девин Букър вкара 20 плюс 5 борби. ЛаМело Бол остана с 18 точки.

Форматът на двубоя бе същият, който бе представен преди две години в Чикаго. Двата състава играха за благотворителни каузи в първите три части от мача, като победителят от всяка част получава по $100 000 за избрана от него организация.

Отбор Леброн взе първия период с 47:45, но Отбор Дюрант се завърна и грабна втория с 49:46, въпреки 8-те тройки на Стеф Къри, за да излезе напред с 94:93 на голямата почивка. Двата състава бяха равностойни през третата четвърт, заради страхотната игра в защита на Янис Адетокунбо. Преди последната част резултатът бе 139:138 в полза на Отбор Дюрант. Това означаваше, че победителят трябва да вкара 163 точки или още 24 точки, в памет на легендата Коби Брайънт. До тази цел стигнаха Леброн Джеймс и компания. 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ В НБА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани