14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец не се смили пред грешките на ЦСКА (видео)

Черноморец не се смили пред грешките на ЦСКА (видео)

Изгониха Росен Барчовски в края

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец няма спиране в НБЛ, записвайки осма поредна победа. Пред своята публика в зала „Бойчо Брънзов“ отборът на Васил Евтимов спечели срещу ЦСКА след 95:82 в последния мач от 8 кръг в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: За бургазлии извън групата бе Тони Троша, заради разтежение, получено преди седмица. В игра обаче се завърна Евгени Хаджирусев. Срещата не завършиха баскетболистът на Черноморец Травис Макконико, който получи неспортсменско и техническо нарушение, както и треньорът на ЦСКА Росен Барчовски, който бе санкциониран с второ техническо 7.7 секунди преди края на срещата.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев се отчете с 27 точки за Черноморец. Травис Макконико го последва с 21 и 7 борби. Шон Смит вкара 17, гарнирани с 16 борби и 5 асистенции. Николай Георгиев се включи силно от пейката с 16. Ладериан Грифин остави срещу името си 11 точки и 8 борби.

Георги Боянов бе най-резултатен за ЦСКА с 20 точки и 7 борби. Брандън Йънг се разписа с 19 и 5 асистенции. Кейлъб Уесън регистрира 17 точки и 12 борби. Александър Радукич остана с 11.

РАЗВИТИЕТО: Бургазлии достигнаха до двуцифрена преднина още в края на първите 10 минути, водени от Шон Смит, Ладериан Грифин, Христо Захариев и Николай Георгиев, за 26:16. През втория период домакините не спряха дотук и чрез Травис Макконико, Христо Захариев и Шон Смит дръпнаха с 45:29 на голямата почивка.

След паузата столичани не се отказаха и намалиха пасива си до 9 точки на два пъти след успешни акции на Георги Боянов, Кейлъб Уесън, Брандън Йънг и Александър Радукич. Черноморец обаче не се огъна и чрез Николай Георгиев и Ладериан Грифин фиксира 73:59 в своя полза. През последната четвърт „акулите“ не изпуснаха инициативата и стигнаха до победата, приключвайки с общо 22 точки след грешки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 ноември Черноморец ще гостува на Академик в Пловдив, докато същия ден ЦСКА ще приеме Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани