Йордан Янков: Важно е, че победихме

Черно море Тича играе добре и затова се завърза резултата, заяви треньорът на Академик Пловдив

558

„Важно е, че победихме Черно море Тича. Може би подценихме съперника, който не можеше да използва техния висок играч и техния капитан. Благодаря на публиката, че ни подкрепи през абсолютно целия мач. Изиграхме две много добри срещи срещу силни отбори, но се случва и да изиграем слаб двубой. Чисто като статистически показатели се опитахме да вкараме агресия“, заяви треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков след победата над варненци с 89:85.

„Черно море Тича играе добре и затова се завърза резултата. Дейшон има 32 точки, но ако следващите ни мачове са такива, по-добре е да няма 30 точки. Моята идея е да играем отборен баскетбол. Този мач имаме 14 асистенции. Ще има разговори с играчите, с всеки поотделно и трябва да намерим къде бе причината в това слабо представяне. Имаме класни състезатели и очаквах малко по-лесен мач. Надявам се още в събота да играем по различен начин с различна енергия и да играем по-отборен баскетбол“, добави наставникът на пловдивчани, които спечелиха за трети път в последните си пет мача в НБЛ.

Академик пребори Черно море Тича у дома (видео)

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКНБЛ
Предишна статияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Павлин Иванов
Следваща статияДаниел Клечков: Това ни е най-силният мач в нападение
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."