Васил Евтимов: Аз вярвам в моя отбор

Лично аз чаках този мач отдавна, призна наставникът на Черноморец

279

„Лично аз чаках този мач отдавна. Aз съм левскар до гроб, въпреки че съм треньор на Черноморец. През цялата седмица тренирахме много сериозно, момчетата знаеха, че за нас този мач е много сериозен, за да можем да се откъснем в класирането много по-добре от останалите отбори. Разликата в мача беше при борбата под коша, както винаги казвам. Спечелихме я само с 4 борби, но това е достатъчно. Андрей Иванов хвана може би най-важната борба в четвъртата част„, обясни треньорът на Черноморец Васил Евтимов след победата над „червените“ с 95:82 в дербито на 8 кръг в НБЛ.

„Трябва да сваля шапка на двама играчи. Това са Николай Георгиев и Христо Захариев. Първият искам да го поздравя, защото той е единственият, който се върна от миналогодишния състав да играе за мен. Миналият двубой не изигра нито една секунда, той остана професионалист и след това му казах да е готов. Видяхте, че Тони Троша беше контузен и Георгиев отговори по най-професионалния начин. Беше готов и най-големият плюс на нашата победа е в него. Захариев е роден шампион и победител. Видяхте за какво става на въпрос. Такива мачове са за него, защото той заради това го чакам да дойде в нашия отбор от три години. Гарантирам, че ще направи един от най-хубавите си сезони. Той е най-големият професионалист в тима, идва първи на тренировки, винаги се старае и резултатът е налице“, добави наставникът на „акулите“, които са еднолични лидери в класирането с баланс от 8-0.

„Брандън Йънг неслучайно е най-високоплатеният играч в шампионата. Имахме си задачи, които искахме да поставим. Едната цел бе да го изморим, той вече е малко на възраст, така че постоянно сменях играчите срещу него. Исках да забавим контраатаката на гостите. Когато той е отворен, той не пропуска. Георги Боянов също направи хубав мач, Кейлъб Уесън го ограничихме през първото полувреме, но в хода на второто беше малко по-трудно. Искам само да кажа, че играхме без най-добрия си защитник. Когато Троша се върне, на Уесън няма да му е толкова лесно. Шон Смит също направи мач, но ние сме свикнали да виждаме неговите добри игри. Тренира упорито, за да се върне в този, който ние познаваме от началото на сезона„, смята бившият център.

„Нямаме право да имаме страх, аз не се страхувам от нищо, защото винаги вярвам в моя отбор и че спечелим даден мач, независимо от обстоятелствата. Георги Боянов е голям баскетболист, при мен беше най-добрият българин в последните две години. Надявам се през този сезон да не е, тъй като има конкуренция в лицето на Христо Захариев„, завърши Васил Евтимов.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКMax Sport
Предишна статияРосен Барчовски: Не мога да коментирам Мартин Хорозов, той свири по-високо ниво
Следваща статияГеорги Боянов: Отново започваме двубой, в който ни правят разлика
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."