18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец достигна кота 100 срещу ЦСКА (видео)

Черноморец достигна кота 100 срещу ЦСКА (видео)

Четирима с дабъл-дабъл за бургазлии

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец регистрира втори пореден успех в НБЛ. В своята зала „Бойчо Брънзов“ тимът на Васил Евтимов се справи с ЦСКА със 100:84 в последния мач от 19 кръг в шампионата при мъжете. Бургазлии имат в актива си 8 победи и 9 загуби и са седми в класирането, докато отборът на Росен Барчовски е с баланс от 9-8 на петата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Боянов и Джордан Тъкър отбелязаха по 23 точки за Черноморец, като първият овладя и 10 борби. Мунис Туту добави 20 и 13 асистенции. Макол Моайен приключи със 17 точки и 10 борби. Симеон Лепичев също стигна до двойните показатели – 14 и 10 борби.

Таманенг Чо дебютира с 21 точки и 7 борби за ЦСКА. Брандън Йънг и Мартин Сотиров вкараха по 15. Алекс Симеонов остана с 14 точки и 8 борби.

И ОЩЕ: В групата на „червените“ не бе Андрей Иванов, но в игра се завърна Райли Оуенс.

РАЗВИТИЕТО: Бургазлии намери по-бързо верните решения в началото и чрез Мунис Туту, Георги Боянов и Симеон Лепичев фиксираха 20:15 в своя полза в края на първата част. През втория период ЦСКА се доближи на 4 точки чрез Таменанг Чо, но Черноморец отвърна чрез Макол Моайен, Георги Боянов и Мунис Туту за 41:28 в своя полза. ЦСКА все пак се отърси и се доближи на 7 точки чрез Мартин Сотиров, Алекс Симеонов и Брандън Йънг за 41:48. Кош на Георги Боянов фиксира 50:41 за “акулите” на голямата почивка. След паузата домакините не изпуснаха инициативата и отбелязаха общо 50 точки второто полувреме, за да стигнат до крайното 100:84. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 февруари Черноморец ще посрещне Черно море Тича, докато ЦСКА ще има за съперник Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани