10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияСпартак се изкачи трети в НБЛ

Спартак се изкачи трети в НБЛ

Плевенчани дадоха само една част на Академик

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак се изкачи на трето място в класирането на НБЛ, записвайки трета поредна победа. Селекцията на Любо Минчев надигра Академик Пловдив с 90:77 като гост в среща от 19 кръг в шампионата при мъжете. Плевенчани вече имат баланс от 10-8, докато отборът на Йордан Янков e с 6 успеха и 11 поражения на осмата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Семаджи Хейнс-Джоунс вкара 17 точки за Спартак. Седариан Рейнс добави 16. Цветомир Чернокожев оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 14 борби. Станимир Маринов реализира 12 плюс 9 асистенции. Ивко Ивков се разписа с 11 точки.

Васил Бачев бе най-добър за Академик Пловдив с 14 точки. Джейлън Минет финишира с 13. Томислав Минков остави срещу името си 11 точки. Тайлър Криймър остана с 10 и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: След няколко силни момента за двата отбора Спартак все пак взе първата част с 22:15, след като Мартин Маринов и Станимир Маринов бяха точни. През втория период преднината на плевенчани стана двуцифрена за 35:25 след успешни акции на Семаджи Хейнс-Джоунс, Ивко Ивков и Симеон Илиев. Академик отвърна с бързи 5 точки на Томислав Минков и Кръстан Кръстанов. Гостите не се забавиха и със серия от 10-0, дело на Николай Маринов, Джасим Флойд и Цветомир Чернокожев, дръпнаха с 43:30. Кръстомир Михов и Тони Гуджино все пак не сбъркаха за 34:45 на голямата почивка. 

След паузата Спартак не спря дотук и увеличи аванса си до 19 точки чрез Седариан Рейнс, Станимир Маринов и Семаджи Хейнс-Джоунс. Академик не се отказваше и чрез Тайлър Криймър, Васил Бачев и Джейлън Минет сведе пасива си до 11 точки в края на третия период. В последните 10 минути финалният щурм на Академик продължи, с което разликата до 7 точки, след като Томислав Минков, Омар Крайем и Александър Милов не сбъркаха. Спартак все пак не се огъна и фиксира крайното 90:77 с помощта на Семаджи Хейнс-Джоунс, Станимир Маринов и Цветомир Чернокожев. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 февруари Спартак Плевен ще гостува на Рилски спортист, докато Академик Пловдив ще играе срещу Левски в София.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани