12.6 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Чавдар Костов: Ще дам път на младите

Чавдар Костов: Ще дам път на младите

Всички моменти в националния отбор са ми любими, сподели капитанът на България

Капитанът на националния отбор Чавдар Костов възнамерява да даде път на младите играчи. Баскетболистът потвърди решението си да се оттегли от представителния ни тим при завръщането на нашите от Тбилиси, след като приключиха участието си на Евробаскет 2022.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Чавдар Костов обяви край на кариерата си в националния ни отбор (ВИДЕО)

„Със сигурност решението ми да се откажа не е било емоционално. От доста време го обмислям. Реших, че мачовете на европейското първенство са подходящия момент. Ще дам път на младите. Чувствам се доста добре физически. Треньорът разчита на мен във всички фази на играта. Изненадах треньора, не бях говорил с почти никой от щаба. Повечето от момчетата знаеха, че може би ще последва такова нещо след европейското първенство. В момента ме убеждават да не се отказвам, но това е конкретното ми решение. Мачът с Белгия бе последният за мен с националния отбор„, категорично заяви той.

Със сигурност емоциите са едни и същи. Това е голям форум, България не играе всяка година. Много хубави емоции и мачове за нас. Играем срещу силни противници и виждаме какво не ни достига. Това беше много голям шанс за момчетата. Дай Боже след четири години пак да играем на европейско първенство“, допълни Чавдар Костов.

Отборът на Белгия е доста добър и има доста добри играчи. Има доста ветерани, бяха доста опитни. Много неща ни липсват. Бихме Грузия, който е доста добър отбор, но и те имат липсващи играчи. Имаха и контузен НБА играч. Имахме феноменален ден. Вкарахме 19 тройки. Срещу Белгия не бяхме с толкова добър процент и не се получи добър мач. Много неща ни липсват. Надявам се хората във федерацията да седнат и да направят един план. Всички гледаме към една цел – да се подобри нивото на баскетбола в България и в националния отбор“, добави гардът.

Има много момчета, които имат потенциал да направят добри кариери в националния отбор. Пред тях е бъдещето, трябва само да работят и да подобрят всеки ден техните качества, за да играят на високо ниво. Всички моменти в националния отбор са ми любими. 15-16 години играя. Винаги идвам с удоволствие. Малко ми тежи, че се отказвам, но сега е моментът. Трудно е. Със сигурност можехме да направим неща, които не направихме в подготовката, за да се представим малко по-добре. Всеки трябва да си направи анализ и какво трябва да се подобри занапред. Следващите мачове са важни, така че трябва да се работи концентрирано и с цел България да върви напред„, завърши националът.

ПрезGoogle
Източникв-к "Труд"
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани